BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Berat Albayrak kimdir ekonominin başına gelecek mi?

Berat Albayrak kimdir sorusu yeni Bakanlar Kurulu tartışmalarıyla birlikte gündeme oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın yeni bakanlar kurulu listesine girip giremeyeceği merak konusu.

Abone ol

AK Parti Milletvekili Berat Albayrak kimdir? 

Berak Albayrak ismi, Ali Babacan'ın yerine yeni kabinenin ekonomiden sorumlu olacağı kulisleriyle gündeme gelmişti. 

BERAT ALBAYRAK KİMDİR NERELİDİR HAYATI 

Yükseköğretimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde tamamlayan Albayrak, New York'ta Pace Üniversitesi'nde finans üzerine MBA yapmıştır. 1996 yılından itibaren profesyonel meslek hayatına başlayan Albayrak, 1999 yılından beri Çalık Grubu'nun yurtiçi ve yurtdışı şirketlerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2002 yılında çalıştığı Çalık Holding'in ABD ofisinde Finans Direktörlüğü ile görevlendirildi. Bu esnada New York Pace University, Lubin School of Business'te İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı. 2006 yılında ABD'den Türkiye'ye dönen Albayrak holdingin Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 2007 yılında Çalık Holding'e Genel Müdür olarak atanmıştır.[3] Albayrak, aynı zamanda grupiçi firmalarda da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Finans ve Bankacılık bilim dalında doktorasını, yenilenebilir enerji kaynaklarının finansmanı üzerine tez hazırlayarak tamamladı.

Berat Albayrak kimdir ekonominin başına gelebilecek mi
BERAT ALBAYRAK

12.Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak, iki çocuk babasıdır. Abisi olan Serhat Albayrak ise Turkuvaz Medya Grubu’nun CEO'luğu görevini yürütmektedir.