BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.322,95
POLİTİKA

Berat Albayrak enflasyonla mücadeleyi açıkladı elektrik ve doğalgaza zam yok

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan 'Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programını' kapsamında son dakika açıklamalar geldi. Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yok. Firmalar yüzde 10 indirim yapacak. İşte o açıklamalar:

Para piyasaları ve doların beklediği Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Açıklamayı bizzat Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptı. Bakan Albayrak iş dünyasına, satılan ürünlerin fiyatını en az yüzde 10 aşağı çekerek seferberliğe katılma çağrısı yapıldı. Bu çağrı anında karşılık bulurken bakan elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağı da ilan etti.

İşte Berat Albayrak'ın son dakika açıklamaları:

TÜM FİRMALARDAN YÜZDE 10 İNDİRİM TALEBİ

-Tüm firmalarımızdan asgari yüzde 10 indirim yapmalarını talep ettik. 
-Girdi maliyetlerini düşürecek, fiyatlarda oluşan hareketliliğin firmalarımızı zarara sokmayacak ve işsizliği artırmayacak bir program üzerinde çalıştık.
-Bu mücadeleye katılacak tüm firmalarımız, belirlenen logo ile birlikte asgari yüzde 10 indirim uygulayacaklarını beyan etti. Yüzde 10 indirim sezon indiriminden bağımsız olacak.
-Bu mücadeleye omuz verelim. Bu logoyla AVM'lerimizi süsleyeceğiz. 

ENFLASYONLA MÜCADELE SİTESİ KURULDU

-Bu kapsamda 'enflasyonlamucadele.org' diye bir site kurduk. Kampanyaya destek olmak isteyenler bu siteden dahil olabilir. -Sözleşmelerde Türk Lirası'na geçiş, tüketici kredileri ve kredi kartı taksit oranlarına sınırlama adımlarını attık.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA YIL SONUNA KADAR ZAM YOK

-Elektrik ve dogalgaza yıl sonuna kadar zam yok.
-İşçi çıkarmalarının önü geçilmesi aşamasında işletmelerimize destek vereceğiz
-KDV iadeleriyle ilgili ödeme süreçlerini hızlandırıp yıl sonuna kadar başvuruları neticelendireceğiz.

Sitene Ekle
Etiketler