BIST 9.807
DOLAR 32,51
EURO 34,86
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

Berahittin Albayrak kimdir Ankara tren kazasında öldü eşi ve çocukları

ANKARA hızlı tren kazasında 3'ü makinist olmak üzere toplam 9 kişi hayatını kaybetti. 47 kişi ise yaralandı, yaralılardan 3'ünün durumu hala ağır. Ankara hızlı tren kazasında ölenlerden biri de Konya'a bilim konferansına giden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak oldu. Peki Berahitdin Albayrak kimdir, kaç yaşındaydı, eşi ve çocukları kimdir?

Abone ol

ANKARA'da hızlı tren kazası bir anda Türkiye'nin gündemi oldu. Kahreden haber günün erken saatlerinde geldi. Ankara-Konya arasında sefer yapan hızlı tren banliyö tenine çarptı. Korkunç tren kazasında 9 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi ise yaralandı. 3 kişinin durumu ise ağır. Peki Ankara hızlı tren kazasında ölenlerin kimlikleri belli oldu mu, ölenlerin isimler ne, yaralılar kimler?  

Ankara'dan kalkıp Konya'ya giderken kaza yapan hızlı trende 9 kişi hayatını kaybetti. 47 kişi ise yaralandı. Tren kazasında ölenlerin kimlikleri ise belli olmaya başladı. Kazada ölenlerden biri de Konya'ya bilim konferasnsına konuşması olarak giden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak oldu. Hayatı başarılarla dolu olan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak kısa süre öncede eşini kaybetmişti. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak'ın 2 tane de çocuğu vardır. 

Ankara Üniversitesi internet sitesinde yayımladığı mesajda, “Üniversitemiz önceki rektör yardımcılarından Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak’ı (53) gerçekleşen elim tren kazasında kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tren kazasında vefat eden diğer vatandaşlarımız ile birlikte hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm Ankara Üniversitesi camiasına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

BERAHİTDİN ALBAYRAK KİMDİR: TÜBİTAK Bütünleştirilmiş Doktora Bursu (BDP) kapsamında, 1997-1998 yıllarında doktora tez çalışmaları için The Military College of South Carolina Fizik Bölümünde bulunan Albayrak, ilk yazar olarak yer aldığı “A spectroscopic atlas of Deneb” isimli makale ile Astronomy and Astrophysics (A&A) isimli uluslararası bilimsel dergide kapak konusu olarak seçildi.

Bilim insanı, 2002’de Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Seçkin Genç Bilimci Ödülü, Ankara Üniversitesi Onur Belgesi, Ankara Üniversitesi 2002 yılı Fen Bilimleri Teşvik Ödülü aldı.

Albayrak, Ankara Üniversitesi 2004 yılı Fen Bilimleri Teşvik Ödülü, Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan Astrofizik Bilim Ödülü, 2006’da ise Popüler Bilim Dergisi Bilim-Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

Albayrak’ın, Yıldızaltı Cisimler (Kahverengi Cüceler), Küçük Kütleli Yıldızlar, Bünyesel Değişen (RR Lyrae, Delta Scuti türü) Yıldızlar, Örten Değişen Çift Yıldızların Fotometrik Analizi, Erken Tayf Türü (Cüce ve Süperdev) Yıldızların Tayfsal Analizi alanlarında araştırmaları bulunuyor.

Eşini bir süre önce kaybeden Albayrak iki çocuk sahibiydi.

Adem Yaşar kaç yaşında Ankara tren kazasında ölen genç makinist

Kadir Ünal kaç yaşında Ankara tren kazasında ölen makinist kimdir?