BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  EKONOMİ

Benzinde indirim! İşte son fiyat

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansıdı ve benzinin litresine 8 kuruşluk indirim yapıldı.

Abone ol

Hafta başında 100 doların altına gerileyen Brent petrolünün varili, bugün 98 doların da altına inerek 97.85 dolardan işlem gördü.

ABD hafif petrolünün fiyatı da 93 dolara indi. Petrol fiyatlarındaki bu düşüş nedeniyle benzinin litresine 8 kuruşluk indirim yapıldı.

Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, indirim geceyarısından itibaren geçerli olacak.

İSTANBUL'DA BENZİN FİYATLARI

İndirim sonrasında İstanbul'da 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 4,90 liraya inecek. Motorinin litresi de bu hafta 7 kuruş indirilmişti.

PETROL FİYATLARI

Emtia piyasalarında petrol fiyatlarındaki düşüş de, Ortadoğu'da gerginliğin artmasına karşın sürüyor. Hafta başında 100 doların altına gerileyen Brent petrolünün varili, bugün 98 doların da altına inerek 97.85 dolardan işlem gördü. ABD hafif petrolünün fiyatı da 93 dolara indi.

Analistler petrolde arzı etkileyebilecek gerginliklere rağmen, küresel talepte düşüş olacağına ilişkin öngörülerin daha baskın çıktığına dikkat çekiyorlar.

Petrol fiyatlarında düşüşü, ABD ve Çin ekonomilerine ilişkin verilerin, dünyanın en çok petrol tüketen bu iki ülkesinde ekonominin öngörülenden yavaş büyüyeceğine göstermesi tetikledi.

Küresel büyümeye ilişkin oluşan kaygılarla Brent tipi petrolün varil fiyatı, 2013 yılı Haziran ayından bu yana ilk kez bu haftanın başında 100 doların altına indi.