BIST 9.793
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.431,92

Benim adım Tatar Kemal Kılıçdaroğlu!

Aslında yazımızın konusu başörtüsünün Meclis'te serbest olmasından sonra CHP kanadından gelen tepkiler. Ancak şu Marmaray'da yaşananlara değinmeden geçmeyeceğim.

Aslında yazımızın konusu başörtüsünün Meclis'te serbest olmasından sonra CHP kanadından gelen tepkiler. Ancak şu Marmaray'da yaşananlara değinmeden geçmeyeceğim.

Yaşı uygun olanlar iyi bilir. Eskinin kara trenleri birkaç çeşit canlıyı taşımak için dizayn edilirdi. Ön kompartmanlarda insanlar taşınırken, arka vagonlar ise büyükbaş hayvanların taşınması için tasarlanırdı.

Marmaray'ı seçim yatırımı için aceleyle hizmete sokan AK Parti hükümetini bu nedenle kınıyorum! İnsanlarla hayvanları tıkış tıkış aynı kompartmanlara doldurmanın ne alemi var kardeşim?

Biliyorsun ki öküzün biri illa ki  boynuzunu imdat frenine takacak. Belli ki Marmaray'ı çekemeyen iki ayaklı gergedanlar imdat frenini çekecek. E aylardır görüyorsun ki her yakıp yıkmadan sonra muz yemiş maymun gibi sevinçten kıçlarının üzerine hoplayıp duruyorlar.

Önlemini alsana vakti zamanında?

E tüneli balıkları seyredecek şekilde de yapmadın? Çekilir mi yerin 62 metre dibinde bu eziyet kardeşim?

Ayıp, çok ayıp!

Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu gelip bunların alınlarına dil atsa, şapur şupur öpse, haksız mı?

Neyse..

Biz asıl konumuza dönelim.

Efendim bildiğiniz üzre 4 kadın milletvekilimiz önceki hafta böşürtülü halleriyle Meclis'e girdi. Hepimiz CHP'nin olgun davranışını alkışladık. Tam da, "Eski o yasakçı, o yobaz zihniyet geride kaldı" diyecektik ki, o da ne?


CHP lideri bugün kameralar karşısına geçmiş, yine filmlerden taşma repliklere imza atmış!

Açıklamasında aynen şöyle diyor:

"Bekliyorlardı ki biz başörtülü vekillere tepki vereceğiz, onlar da buna karşılık verecekler. Kendilerini buna göre hazırlamışlardı. Biz bu oyunu bozduk, oyuna gelmedik ve tepki vermedik..."

Kısacası Tatar Kemal, "Ben bu oyunu bozarım" demiş, bozmuş!

Kelime aralarında yatan derin anlama bakar mısınız.

"Neden tepki göstermedik" diyerek zaten tepki göstermek istediklerini anlatmış.  Ama tepki göstermemişler.

Sakın yanlış anlamayın!

İnanca saygıdan, demokratik hak ve özgürlüklerden dolayı değil ha! Sırf Oyunu bozmak için tepki göstermemişler!

"Erdoğan bizi fena tufaya getirdi. Tam yumurta kapıya gelince bu işi çözdü" demiyor da, "Oyunu bozdum" diye böbürleniyor.

Kendisi de biliyor. Merve Kavakçı'ya "Dışarı, dışarı" diyen vekillerin tamamı şu anda dışarıda aylak aylak dolaşıyor. "Bu hanıma haddini bildirin" diyen Ecevit'e haddini bildirenleri o da çok iyi tanıyor. Aynı akıbeti yaşamak istemiyor.

Seçim öncesine denk gelmese, değil onları Meclis'e sokmak, elinden gelse Meclis'in karşı yolundan bile geçirmeyecek ama zaman kötü zaman...

"Ah bu seçimlerin gözü kör olsun!" diyemiyor!

Hani sandık herşey demek değildi paşam? Niye gelmesi muhtemel 3-5 oy için diktatör Erdoğan'ın önünde diz çöktün?

Madem bir oyunu bozdun, gel diğer oyunu da boz!

Partinizin milletvekili Mahmut Tanal "başörtüsüne yeniden yasak getirilmesi için" Danıştay'a başvuruda bulundu. Hadi o itirazı da geri çek, AK Parti'nin bir oyununu daha tuz buz eyle de seni ayakta alkışlayalım?

Olur mu sayın muhalefetbaşı?

***

Meşhur Atasözü der ki, "İmam hoplarsa, cemaat sıçrar!" Aslında böyle demiyor da, ben edebimden dolayı farklı yazdım.

Kemal Kılıçdaroğlu böyle hoplarsa, partidaşları sıçramaz mı?

Ulemagillerden, devrin son alimi CHP'li Birgül Ayman Güler de çıkıp, "Başörtüsü bizim dinimizde yok" diyor. "Ben olaya müslüman gözüyle bakmıyorum" demiyor da, 1400 yıllık dine iftira atıyor.

Asıl bombayı bundan sonra patlatıyor. Diyor ki, "Hepiniz bilirsiniz ki bizim başörtüsüyle sorunumuz yok. Geleneğimiz ve inancımız gereği takanlara saygı duyarız.."

Neüzübillah!

Bu nasıl bir cümledir ya?

"Dinde başörtüsü emri yok ama biz inancımız gereği başörtüsüne saygı duyuyoruz!"

Okuyunca elimi yumruk yaptım, saatlerdir ısırıyorum.

CHP'nin 6 oku aşkına, siz hala anlamadınız mı?

Anlayın kardeşim, anlayın artık!

Hanımefendi, "Biz yıllarca başörtülüleri hedef tahtasına koyarak irtica geliyor, şeriat geliyor yalanı attık. Başörtüsü dinin gereği değildi ama onu dinle bağdaştırarak insanlara korku aşıladık" itirafında bulunuyor farkına varın artık!

Başörtülü arkadaşlar beni bağışlasın. Bu bu oyun fazla sürdü, ben gerçeği anlatacağım ablamıza!

Birgül hanım!

Aslında o başörtüsü takan hanımlar var ya. Heh işte o hanımların hepsi kel! Kelleri görünmesin diye böyle bir kamufle yolu buldular. Bir nevi bandana niyetine.

Ülkemizde kentsel dönüşüm başladı ama "kelsel" dönüşüm hala başlamadığı için açamıyorlar. Bu meseleye el atsanız da onları da kurtarsanız olmaz mı?

Bu işi çözerseniz, Namaz, Hac, Zekat, Oruç falan, gerek yok!

Cenneti daha bu dünyada garantilersiniz.

Hadi bir el atın ablacım!