BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,20
HABER /  GÜNCEL

Bengisudan müthiş Baykal bombası

Baykal'ın hükümete yönelik suçlamaları devam ederken Habertürk yazarı Nihal Bengisu'dan yeni bir iddia geldi.

Abone ol

Habertürk yazarı Nihal Bengisu'dan bomba iddia! Dün akşam Habertürk'te konuşan Bengisu, Cumhuriyet gazetesi yazarı Mehmet Faraç'ın iddialarına karşılık olarak, Erdoğan'a Baykal ile başka bir bilginin servis edildiğini; ancak Başbakan'ın gelen kişiye kızıp, yayınlamaları halinde seni bitiririm dediğini söylediğini iddia etti. Peki Baykal ile ilgili bu iddialar ne? İşte bu sorunun cevabı tam bir sır!

Habertürk'te dün gece yine Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntüler konuşuldu. Yiğit Bulut'un hazırlayıp sunduğu Sansürsüz'de konuşan Cumhuriyet yazarı Mehmet Faraç, kaset iddialarıyla ilgili olarak hükümeti suçladı. Kasetin komplo ve düzmece olduğunu söyleyen Faraç'a cevap Habertürk yazarı Nihal Bengisu'dan geldi.

Bengisu, gündemdeki kaset iddialarından farklı olarak Baykal ile ilgili başka bir bilginin Erdoğan'a birileri tarafından servis edildiğini iddia etti. Erdoğan'a çok yakın bir kaynaktan edindiği bilgiyi canlı yayından paylaşan Bengisu, Başbakan'ın bu bilgiyi kendisine getirerek destek isteyen kişiye tepki gösterdiğini ve bu bilginin kamuoyunda yayınlanması halinde seni bitiririz dediğini iddia etti.

İşte Habertürk yazarı Nihal Bengisu'nun gündeme bomba gibi düşen o iddiası;

Eğer millet kulaktan bilgi kulis aktarıyorsa şöyle bir bilgi daha var. Başbakan'a çok yakın bir danışmanından. Kılıçdaroğlu demiş AK Parti'yle ilgili kasetler servis edildi biz kullanmadık. Bu tabii ki etik ve onurlu bir duruş. Bende çok yakın kendisine danışmanlık yapmış kişilerden biliyorum ki bundan bir kaç yıl önce bizzat Başbakan Erdoğan'a yine Deniz Baykal ile ilgili birşey servis edildi bilgi. Erdoğan'ın verdiği cevap şu oldu: Bu bilgileri bir şekilde yayınlar, kamuoyuyla paylaşırsan değil senin yanında durmak seni bitirmek için elimizden geleni yaparız. Bende bu bilgiye sahibim.

OLAY SÖZLERDEN ÖNCE KAVGA VARDI
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

İddialara göre yayından birkaç saat önce Habertürk’ün Taksim’deki binasına gelen Mehmet Faraç burada Star yazarı Mehmet Metiner ile karşılaştı. İkili Baykal’ın kaset olayını ve istifasını samimi bir şekilde konuşmaya başladı.

Ancak Mehmet Metiner’in de kendisinin katıldığı tartışma programına davetli olduğunu öğrenen Mehmet Faraç bir anda sinirlendi ve programa hazırlanan Yiğit Bulut’a doğru yöneldi.

"Beni bu kişilerle nasıl biraraya getirirsiniz" diyerek Bulut’a çıkışan Faraç’ı yatıştırmaya Yiğit Bulut’un yaptığı durumu izah etmeye çalıştı. Ancak Faraç kararlıydı.

Yiğit Bulut bunu üzerine "Yayına çok az bir süre kaldı.Ben bu saatte senin için konuk değiştiremem. İstemiyorsan sen katılma" dedi. Gerilim bu andan itibaren daha da yükseldi. Faraç’ın ağzına geleni söylemesi üzerine Bulut "Defol git istemiyorum" dedi.

Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesini araya giren Habertürk çalışanları engelledi. İki tarafın da sakinleştirilmesinin ardından Mehmet Faraç programa katıldı.