BIST 9.548
DOLAR 32,54
EURO 34,66
ALTIN 2.489,81
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Bengi Yıldız'a HDP'den güzel haber

Sevgilisiyle tatilde samimi fotoğrafları yayınlandıktan sonra partiden dışlanan Bengi Yıldız yolsuzluk komisyonu üyeliğine gösterildi.

Abone ol

Bodrum'da sevgilisi ile plajda samimi fotoğrafları medyaya yansıyan ve parti faaliyetlerinden uzak tutulan HDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın cezası bitti.

Yıldız, haklarında yolsuzluk iddiaları bulunan 4 eski bakanla ilgili kurulacak Meclis soruşturma komisyonuna aday gösterildi.

HDP bu komisyon için Mardin Milletvekili Erol Dora, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız’ı aday gösterdi. HDP'nin komisyon üyesi yapılacak kura çekimi sonucu bu üç milletvekili arasından belirlenecek.

BODRUM SÜRGÜNÜ BİTTİ

Bodrum olayından sonra bir yıl parti faaliyetlerine katılmama cezası verilen ancak bu ceza sonrası da dışlanan Yıldız, Paris'te öldürülen PKK'lı üç kadınla ilgili Meclis Araştırma önergesi başta olmak üzere bazı faaliyetlerin dışında tutularak önergelere imzası istenmemişti.

BOŞANDI VE EVLENDİ

Yıldız'ın, Bodrum'da bir bayanla plajda içki içerken samimi fotoğrafları medyaya yansımış ve Yıldız, daha sonra evlendiği bu kişinin aile dostu olduğunu öne sürmüştü. Yıldız'ın eşi ise boşanma davası açmıştı. Tek celsede boşanan Yıldız'a partisi tarafından ''Bir yıl süreyle faaliyetlere katılmama'' cezası verildi.

SEÇİM BÖLGESİNDEN DE TEPKİ GELMİŞTİ

Bir yıllık sürenin tamamlanmasından sonra da Yıldız'a parti yönetiminin uyguladığı fiili yaptırımlar devam etti. Yıldız'a, seçim bölgesi Batman'dan da tepki gelmiş ve mayolu fotoğrafının yer aldığı afişler bastırılıp Türkçe ve Kürtçe olarak, "Yoldaşlar zindana, fırsatçı Bengi Batman'a'' yazılmıştı