BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Ben yargılanmak istiyorum

Hakkında hazırlanan fezleke Meclis'e gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yargılanmak istediğini bir kez daha yineledi.

Abone ol

Kılıçdaroğlu, hakkında hazırlanan fezlekeyi, "Utanç belgesi" olarak nitelendirdi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, "Madem olması gereken oldu, onun gereğini yapın, dokunulmazlığımı kaldırın, ben gidip yargılanmak istiyorum, bu ülkede dünyaya demokrasi nasıl olurmuş dünya görmüş olsun bakalım" çağrısını yaptı.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup başkan vekilleri ve bazı milletvekilleriyle Sheraton Otel'de düzenlenen '4+4+4' konulu eğitim toplantısına katıldı. Toplantı girişinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kılıcdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapması gereken bir toplantıyı yaptıklarını anlattı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

TASARI OLGUNLAŞSIN

"Çocuklarımızın nasıl yetişmesi gerekir, bununla ilgili olarak pedagogların, bilim insanlarının, eğitimcilerin görüş bildirmesi lazım. Çünkü konunun uzmanları onlar. Nasıl bir ameliyathaneye doktor girer, siyasetçi girmezse eğitimde de bu böyledir. Eğitimcileri dinlemek gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı görevini ihmal etti. Parlamento'ya bir kanun teklifi geldi, Bakanlar Kurulu'ndan geçmeden. Konuşmadan, tartışmadan, kamuoyunda tartışılmadan. Bütün medya mensubu arkadaşlardan rica ediyorum. Halka sorsunlar. 4+4+4 ne anlama geliyor bilen yok. Kendi çocuğunu eğitecek anne baba. Biz Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmadığı bir görevi yerine getiriyoruz. Biz konuşmayacağız, bu işin uzmanları konuşacak. Doğrusu, eğrisi nedir diye. Tıpkı Pozantı'da Adalet Bakanlığı görevini nasıl yapamadıysa, CHP soruna parmak basıp Adalet Bakanlığı arkadan geldiyse, şimdi Milli Eğitim Bakanlığı'na da aynı çağrıyı yapıyoruz. Oturulsun, konuşulsun, Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumları, STK'lar, tasarı oluşturulsun, olgunlaştırılsın, Parlamento'ya getirilsin."

“HAKKIMDAKİ FEZLEKE UTANÇ BELGESİDİR”

Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi için yaptığı 'toplama kampı' benzetmesi için hakkında hazırlanan fezleke ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Fezlekenin Meclis'e gönderildiğinin hatırlatılması üzerine, bu durumun ciddi bir olay olmadığını söyledi. Bu fezlekenin demokrasi açısından bir utanç belgesi olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "Ana muhalefet partisine 'sen belli düşüncelerde görüşünü paylaşma' denmesinin belgesidir. Demokrasinin temeline dinamit koyma fezlekesidir. Bu fezleke siyasi otoritenin bilgisi dahilinde hazırlanan bir fezlekedir. Çünkü o fezleke sonucunda Başbakan'ın söylediği bir laf var. 'Olması gereken oldu'. Buradan sayın Başbakan'a çağrı yapıyorum. Madem olması gereken oldu bunun gereğini yapın. Dokunulmazlığımı kaldırın. Ben gidip yargılanmak istiyorum. Demokrasi nasıl olurmuş dünya görmüş olsun." diye konuştu.