BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,12
HABER /  DÜNYA

Ben buraya siyaset yapmaya gelmedim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 46 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı’da incelemelerde bulundu. <br/>Havay...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 46 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı’da incelemelerde bulundu.
Havayolu ile Hatay’a gelen Kılıçdaroğlu, buradan ilk patlamanın yaşandığı Reyhanlı Belediye Binası’nın önüne geçti. Burada vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanan Kılıçdaroğlu, belediye binası içerisini dolaştı. Bina içerisinde Reyhanlı yetkililere “geçmiş olsun” dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, daha sonra bina önündeki Atatürk Anıtı’nın yanına geldi. Bu sırada patlamada yakınlarını kaybeden bir kadın Kılıçdaroğlu’nun yanına gelerek şikayetlerde bulundu. Yüzlerce kişinin de yer aldığı inceleme sırasında izdiham yaşanırken, Kılıçdaroğlu’na eşlik eden kalabalık sık sık sloganlar attı. Siyaset için Reyhanlı’ya gelmediğini belirten Kılıçdaroğlu, basın mensuplarından da kendisine kolaylık sağlamasını istedi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
“Ben buraya siyaset yapmaya gelmedim. Reyhanlı halkına başsağlığı dilemeye geldim. Onlara ‘geçmiş olsun’ demeye geldim. O nedenle izin verirseniz halkla buluşmak istiyorum. Onlara merhaba demek istiyorum. Onlara geçmiş olsun demek istiyorum. Bugün siyaset günü değildir. Acıları var, acıları çok taze. O nedenle sizden özellikle istirham ediyorum. Benim halkla buluşmama izin verin. Onlara merhaba diyeyim, bir geçmiş olsun diyeyim. Bir onları dinleyeyim. Sizlerin tabi çalışmalarına saygı göstereyim ama vatandaşlarla bir görüşeyim.”
Kılıçdaroğlu, buradaki incelemelerinin ardından beraberindeki vatandaşlar eşliğinde ikinci patlamanın yaşandığı PTT meydanına yürüdü. Yol güzergahındaki esnaflarla da görüşen Kılıçdaroğlu, sorunları dinledi.
(İHA)