BIST 9.447
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.497,92
HABER /  GÜNCEL

Belediyenin logosunu halk seçecek

Yunusemre Belediyesi'nin logosunu belirlemek için başlatılan yarışmada 413 çalışmadan 12'si finale kaldı..

Abone ol

Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte merkezde kurulan Yunusemre Belediyesi'nin kurumsal logosunu ilçe halkı belirleyecek.

10 Mayıs ve 10 Haziran tarihleri arasında kurumsal logoyu belirlemek için yarışma açtıklarını belirten AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 413 logodan 12'sinin ön elemeyi geçtiğini açıkladı. 9 kişilik jürinin logolar arasından en iyilerini seçmeye çalıştığını dile getiren Çerçi, bu aşamadan sonra halka gideceklerini söyledi. 12 logo arasından en iyisini belirlemek için bir hafta boyunca Manisalıların oy kullanabileceğini kaydeden Çerçi, "Yunusemre İlçesi'nde 12 noktada sandık kurulacak. Ankete katılanlar en beğendikleri logonun altındaki boş alana mührü basarak oyunu kullanacak. Profesyonel anketörler, kapı kapı dolaşılarak vatandaşlara, ev hanımları ve hane sahiplerine 'en iyi logo hangisi?' şeklinde soru soracak. Böylece binlerce Manisalı evinden ankete katılmış olacak. Elektronik ortamda anket düzenlenecek. www.yunusemre.bel.tr adresinden logolar yayınlanarak elektronik oylama yapılacak" dedi.

Halk oylamasının ardından sonuçların Belediye Meclis toplantısında gündeme geleceğini dile getiren Çerçi, nihai kararın verileceğini söyledi. Başkan Çerçi, yarışmada en iyi dereceye giren logo sahiplerine ödül verileceğini de kaldederek, "Yapılacak olan değerlendirmeler sonucunda birinci olacak olan logoyu tasarlayan kişiye 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye ise 2 bin lira ödül verilecek. Mansiyon ödülü olarak da bin liralık bir meblağ uygun görüldü" diye konuştu.