BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediyeden yıkım eleştirisine cevap

Bingöl Belediyesi, Dörtyol Parkı'nın yıkılıp yerine oto park ve alışveriş merkezi yapılması projesine yöneltilen eleştirenlere cevap verdi.

Abone ol

Belediye Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, proje ile yeşil alanın korunacağı ve parkın yeni halinin eski halinden güzel olacağı belirtildi.

Açıklamada yapılacak olan çalışma ile birlikte Dörtyol Parkı'nın Bingöl'ün gözbebeği olacağı belirterek, "Dörtyol'dan başlayıp Hükümet Konağı ile birleşen yapı dıştan bakıldığında tek katlı olacaktır. Bu alanın üzeri Hükümet Konağı önü ile birleştirilerek yeşil alan, kent meydanı ve tören alanından oluşacaktır. Mevcut yerin zaten betonla kaplı olduğu açıkça görülmektedir. Bingöl Belediyesi olarak yapılacak yeni proje ile yerin altını değerlendirerek alt kısımlarda oto park ve alışveriş merkezi, yerin üstünde ise, Hükümet Konağı önü ile birleştirilerek yeşil alan, kent meydanı ve tören alanından müteşekkil olacaktır. Mevcut projeyi kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu konuda halkımızın hiçbir tereddüde düşmemesini istiyoruz. Projemizi gören herkesin çok ciddi bir şekilde destekleyeceğine inanıyoruz. Bingöl Belediyesi olarak yeşilin korunması ile ilgili tavrımız nettir. Tabi ki yerin altını değerlendirerek, bu projeyi gerçekleştireceğiz. Bu şekilde Bingöl'ün ciddi bir sıkıntısı olan oto park sorununun önemli bir kısmını çözmüş olacağız" denildi.

"PROJE KENDİNİ FİNANSE EDECEKTİR"
Yapılacak olan projenin kat karşılığı olacağı ve bu şekilde Bingöl'ün ve Bingöl Belediyesi'nin hiçbir giderinin olmayacağı, aksine kazanımlarının olacağını belirtildi. Açıklamada, "Bu kendini finanse eden bir projedir. Bu proje kat karşılığı olarak ihale edilecektir. İhalede tamamen rekabete açık, ilana çıkacak şekilde açık ihale usulü ile yapılacak. Bu konuda belediyemizin menfaati hangi teklif noktasındaysa ona göre hareket edeceğiz ve bu konuda özen göstereceğiz. Bu noktada; bu projenin anlatılan boyutun dışında farklı şekillerde anlaşılmış olan kısımlarına itibar edilmemesi gerekir. Kesinlikle burada bir rant amacı olmadığı gibi yeşili de kaldırma gibi bir düşünce yoktur. Zaten Ziraat Bankası Bingöl Şubesi ile Bingöl Belediyesi'nin yaptığı protokolde böyle bir hükmü içermektedir. Arzu edenlere de bu konuda Ziraat Bankası Bingöl Şubesi ile imzalanan protokolü de görebilirler" ifadelerine yer verildi.