BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,73
HABER /  GÜNCEL

Belediye otobüsünde inanılmaz anlar

ADANA'da belediye otobüsünden kriz geçiren bir uyuşturucu bağımlısını kurtarmak için şoför ve yolcular seferber oldu.

Abone ol

ADANA'da bindiği otobüste rahatsızlanınca şoför tarafından hastaneye götürülen yolcu, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Yolcuların uyarısı üzerine hastayı kontrol edip hemen direksiyonu hastaneye kıran Büyükşehir Belediyesi Otobüs şoförü Adem Çertmek'in verdiği mücadele saniye saniye görüntülendi.

Olay, Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi D-400 karayolunda meydana geldi. Yüreğir ilçesine bağlı Abdioğlu Mahallesi-Taşköprü arasında hizmet veren Adana Büyükşehir Belediyesi'nde 5 yıldır şoförlük yapan Adem Çertmek bugün öğle saatlerinde Abdioğlu Mahallesi'nde yolcuları alarak Taşköprü mevkiine gelmek üzere yola çıktı.

AYAKTA DURMAKTA ZORLANIYORDU

Otobüs saat 11.27:35'te Çağlar Sevim (26) isimli bir yolcu bindi. Yolcunun ayakta durmakta zorlandığı gözlenirken ücreti ödeyip bir süre Çertmek ile sohbet etti. Hatta Çertmek'in yanına gelip "Sana bir şey söyleyen olursa bana gel ben buradayım" dedi. Daha sonra ise sürücünün yanından ayrılarak orta sıralarda bir koltuğa oturdu. Bir süre burada oturup daha sonra yer değiştirdi. Sevim'in yanına daha sonra bir çocuklu kadın oturdu.

KOLTUKTA OTURURKEN KAFASINI ÖNE EĞDİ VE BİR DAHA KALKAMADI

Sevim burada otururken saat 11:34:45'te yavaş yavaş kafasını yere doğru eğdi ve bir daha da kalkamadı. Otobüs ise yoluna devam etti. İçinde yaklaşık 50 yolcu ile devam ederken Sevim'in yanında oturan kadın saat 12:12:06'da onun rahatsızlandığını fark etti.

Hemen yanındaki yolculara söyledi. Yolcularda sürücüye bildirince şoför hemen otobüsü durdurup sağa çekip rahatsızlanan Sevim'in yanına geldi. Sevim'i kafasını kaldırıp baktığında durumunun ciddi olduğunu görerek koşarak sürücü koltuğuna oturarak güzergahında olmamasına rağmen Adana Devlet Hastanesi'ne doğru direksiyon kırdı.

KORNA ÇALARAK OTOBÜSÜ SON SÜRAT HASTANEYE SÜRDÜ

Araçtaki güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüde, sürücünün rahatsızlanan yolcuyu hastaneye ulaştırmak için korna çalarak önündeki araçlardan yol vermelerini istemesi ve diğer yolcuların paniklemesi yer alıyor.

Kayıtların devamında hastanenin acil servisine ulaşan sürücünün araçtan inerek sedye getirmesi, rahatsızlanan Sevim'in hastane görevlileri ve yolcular tarafından acil servise götürülmesi görülüyor.

KAHRAMAN ŞOFÖR KONUŞTU

Sürücü Adem Çertmek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sevim'in otobüse bindiği esnada sendelediğini fark ettiğini anlattı.

Kent merkezinde engelli yolcuyu araçtan indirdiği sırada iki kadın yolcunun yolculardan birinin hareket etmediğini söylediğini belirten Çertmek, şunları kaydetti:

İLK MÜDAHALEDE NABZI ATMIYORDU

"Bunun üzerine direksiyon başına geçip güzergahımın dışına çıkarak, rahatsızlanan yolcuyu Adana Devlet Hastanesinin acil servisine götürdüm. Bu sırada otobüste de 45-50 kadar yolcu bulunuyordu. Hastaneye giriş yaptıktan sonra araçtan inip sedye getirdim. Daha sonra onu acil servise taşıdık. Doktorlar, ilk müdahalede bulunduklarında nabzı atmıyordu. Uzun süre kalp masajı yapıldı. Yaklaşık 15 dakika kadar hastanede kaldıktan sonra yolcuların mağdur olmaması için tekrar eski güzergahıma dönüp onları inecekleri yerde bıraktım. Daha sonra o yolcunun kurtarılamadığını öğrendim."

Bu arada Sevim ise hastanede yaklaşık 1 saat yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Sevim'in uyuşturucu bağımlısı olduğu uyuşturucu krizine girerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Sevim'in cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.