BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.492,26
HABER /  DÜNYA

Belediye otobüsünde doğum yaptı

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de, bir belediye otobüsü içinde doğum anı aracın güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi

Abone ol

Çin'de bir kadın hastaneye yetiştirilemeyince otobüsün içinde doğum yaptı. Yolcuların şaşkın bakışları içerisinde kıyafetlerinin içinden bebeği çıkaran kadının her anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Çin devlet televizyonu CCTV’de yer alan haberde, ülkenin güneyindeki Sıchuan eyaletinin başşehri Chengdu’da Wang Liying isimli hamile kadının belediye otobüsünde doğum yaptığı bildirildi. 3 yaşındaki oğluyla beraber otobüsün orta kısmında oturan Wang’ın, otobüs seyir halindeyken doğum suyu geldiği ve hastaneye yetişemeden oturduğu yerde bebeğini dünyaya getirdiği belirtildi.

Otobüsteki diğer yolcuların şaşkın bakışları arasında kıyafetlerinin içinden bebeğini çıkaran kadına yaşlı bir bayanın ve genç bir kızın yardım ettikleri kaydedildi. Yolcuların bebeği sarması için battaniye verdikleri Wang, daha sonra sedye ile otobüsten indirilirken görülüyor.

Otobüsün yol boyunca durmadığı ve şoförün doğum yapan kadını direkt hastaneye götürdüğü ifade edildi. Doktorlar bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu aktardı.

Doğum yapan Wang, kendisine yardımcı olan tüm yardımsever yolculara teşekkür etti.