BIST 9.677
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.502,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediye kültürel etkinliklerini arttırdı

Osmaniye Belediyesi'nin himayesinde hizmet veren Cebelibereket Kültür Merkezi, Belediye Başkanı Kadir Kara'nın girişimleri sonucu cazibe merkezi oluyor.

Abone ol

Osmaniye Belediyesi'nin himayesinde hizmet veren Cebelibereket Kültür Merkezi, Belediye Başkanı Kadir Kara'nın girişimleri sonucu cazibe merkezi oluyor. Cebelibereket Kültür Merkezi'nde; Nikah Salonu, İnternet Evi ve Meslek Edindirme Kursları açıldı.

Cebelibereket Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle, belediyenin hizmete soktuğu yeni birimlerin tanıtımı yapıldı. Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Belediyesi olarak herkesin faydalanabileceği İnternet Evi'ni açtıklarını belirterek; "İl Telekom Müdürlüğü ve Osmaniye Belediyesi'nin ortak çalışması ile Cebelibereket Kültür Merkezi salonlarından birini internet evi olarak düzenledik. Buradan tüm Osmaniye halkı istifade edebilecek. Osmaniye Belediyesi'nce görevlendirilen bir usta öğretici nezaretinde vatandaşlar bilgisayar kullanabilecek. Bilhassa orta öğretim kurumlarının bulunduğu yer olan eğitim kampusundeki öğrencilerin daha fazla yararlanması hedefleniyor. Osmaniye Belediyesi İnternet Evi'nde 20 adet bilgisayar bulunuyor" dedi.

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI

Belediye olarak Meslek Edindirme Kursları'nın ilkinin Cebelibereket Kültür Merkezi'nde açılacağını ifade eden Başkan Kara, "İnsanlara bilgi, kültür, birikim ve mesleki katkılarda bulunmak için belediye olarak açtığımız Meslek Edindirme Kursları'nın sayısını artırmayı hedefliyoruz. Biz gerek vatandaşlarımızın buralara yönlendirilmesi ve gerekse bu ortamların zenginleştirilmesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu. İlk olarak Kilim Dokuma Kursu ve Seramik Kursu düzenlediklerini ifade eden Kara; kurslar ile ilgili şunları söyledi: "Meslek edindirme kurslarımızdan kilim dokuma kursu; Osmaniye Belediyesi, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nin ortak bir projesidir. 12 kursiyer ile 12 Mart tarihinde başlayan kursumuz 30 Nisan'da sona erecektir. Toplam 280 saat öğrenim verilecektir. Kurs sonunda kursiyerlere sertifika verilecektir. Ayrıca kurs için her kursiyere günlük 15 TL ücret verilirken kurs boyunca her kursiyerin sigorta işlemleri yapılacaktır. Seramik Kursu ise; Osmaniye Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü'nün ortak bir çalışmasıdır. 12 kursiyerin katıldığı kurs, bugün başlayıp 16 Haziran'da sona erecektir. Kursun süresi toplam 460 saattir."

Belediye Başkanı Kadir Kara, törene katılan Karatepe Kilimleri Kooperatifi Başkanı Cengiz Cafri'den, düzenlenen kilim dokuma kursu sonunda meslek sahibi olan bayanların iş sahibi olmaları konusunda söz aldı. Cafri, 80 civarında bayana iş verilebileceğini söyledi.

BELEDİYE NİKAH SALONU AÇILDI

Yeni Nikah Salonu'nun açılışını da yapan Kadir Kara, bununla ilgili de şunları söyledi: "Daha önceleri Osmaniye Belediyesi'nin 7. katında bulunan ve vatandaşlar tarafından kullanım zorluğu çekilen, ayrıca nikah sırasında çok sayıda davetlinin geldiği anlarda belediye işlerinin kalabalık nedeni ile aksamasına neden olan Nikah Salonu, daha geniş ve kullanılabilir bir alan olan Cebelibereket Kültür Merkezi içerisine taşındı. Ayrıca evlendirme büromuz da burada hizmet vermeye başladı. Yeni yapılan salon 60 kişilik olarak tasarlanırken, evlendirme salonu önündeki balkon ve burada bulunan kokteyl masaları ile evlenen çiftlerin davetlilerine ikram yapabilme fırsatı verildi." Başkan Kara, yeni evlenen çiftlere Belediye olarak "Bir Yastıkta Bir Ömür", "Aile Ev Rehberi" ve "Aile Sağlık Rehberi" isimli kitaplardan oluşan bir seti hediye edeceklerini bildirdi.

Bu arada, törende konuşma yapan Vali Cerrah, bu tür sosyal ve kültürel amaçlı yapılan binaların kullanılması gerektiğini ifade ederek, "Burası da çok güzel yapılmış. Yapılmasına vesile olanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ancak binalar yapıldıktan sonra kullanılmazsa eskiyip gider ve sonunda yıkılır. Dolayısıyla Osmaniyeliler buraya sahip çıkmalı" dedi. Törene Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Milli Eğitim Müdürü Ali Sait Çalışkan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Evin, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Demir, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bazı kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.