BIST 9.087
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  DÜNYA

Belediye başkanını böyle protesto ettiler

ABD de ikinci ayını dolduran 'Wall Street'i İşgal Et' protesto göstericileri, Bloomberg'in sokağında tencere, tava çaldılar.

Abone ol

ABD'de, gelir dağılımı eşitsizliği, ekonomik kriz ve işsizliğe karşı binlerce kişinin girişimiyle ikinci dolduran 'Wall Street'i İşgal Et' protesto gösterileri dün de sürdü. Ülke genelinde adım adım yayılan protestoların ilk başladığı yer olan New York'ta protestocular, Wall Street yakınlarındaki Zuccoti Park'ta kurdukları çadır kampının dağıtılmasının sorumlusu olarak gördükleri New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'i protesto etti.

TENCERELİ TAVALI PROTESTO GECE BOYUNCA SÜRDÜ

Bloomberg'in evinin önünde toplanmalarına polisin izin vermediği eylemciler, ellerinde tencere, tava, düdük, davul, trampet, saksofon ve başka müzik aletleri ile dün öğlenden sonra Bloomberg'in malikanesinin bulunduğu sokakta başlattıkları gösteriyi gece boyunca da sürdürdü.

Polis, göstericilerin ve New York Belediye Başkanı'nın evinin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bloomberg'in basın danışmanlığında çalıştığını söyleyen Mary DeBlase'nin, 'Belediye Başkanı sizin yüzünüzden evine girip çıkamaz oldu. Siz onu sıkıştırdığınız için, doğal olarak o da sizi sıkıştıracak' sözleri kalabalıkta tepkiye yol açtı, protestocular bu sözlere, hep bir ağızdan 'Bloomberg utan' diye karşılık verdi. Gösteride, çalınan müzikler eşliğinde dans eden, sıra dışı giysiler giyen eylemcilerle renkli sahneler de yaşandı.