BIST 9.715
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.438,01
HABER /  DÜNYA

Belçika Parlamentosunda Kur'an-ı Kerim'e hakaret!

Irkçı ve İslam karşıtı Flaman Menfaati Partisi'nin eski lideri parlamento kürsüsünde elindeki Kur'an-ı Kerim'i havaya kaldırarak Kur'an'ın "tüm kötülüklerin kaynağı" olduğunu söyledi.

Abone ol

Dünya gündeminin Paris merkezli Charlie Hebdo saldırısıyla çalkalanmasının ardından İslamofobi tartışmalarının alevlendiği bugünlerde çok konuşulacak bir olay yaşandı; Belçika'da ırkçı ve İslam karşıtı Flaman Menfaati Partisi'nin eski lideri Filip Dewinter, parlamentoda Kur'an-ı Kerim için çok ağır sözler sarf etti.

"BİRÇOK FENALIĞIN NEDENİ..."

Habertürk'ün haberine göre, "Camiler ve radikalleşme" konularının görüşüldüğü oturumda İçişleri Bakanı Jan Jambon'a soru sormak için kürsüye çıkan Dewinter, elindeki Kur'an-ı Kerim'i havaya kaldırarak, "Birçok fenalığın nedeni, tüm kötülüklerin kaynağı" ifadesini kullandı. Dewinter ayrıca "öldürme müsaadesinin" Kur'an'dan alındığını ileri sürdü.

Dewinter, Belçika'nın camileri maddi olarak desteklemeyi ve imam ithalini durdurması gerektiğini ifade etti.

kurana-hakaret.jpgBELÇİKA İÇİŞLERİ BAKANINDAN DEWINTER'A KINAMA!

İçişleri Bakanı Jan Jambon ise Dewinter'ın sözlerini kınayarak, "Bu ülkede birçoklarının büyük saygı duyduğu ve hatta kutsal gördüğü kitabı, burada elinizle kaldırmış sallıyorsunuz ve bütün bu topluma hakaret ediyorsunuz" diye konuştu.

Flaman Milliyetçi (N-VA) Partisi mensubu Jambon, Belçika'daki Müslümanlar arasında radikal unsurlar bulunduğunu ve bunlarla hep mücadele edilmesi gerektiğini, fakat Dewinter'in İslam'la ilgili sözlerine katılmalarının mümkün olmadığını vurguladı.

TÜRK KÖKENLİ MİLLETVEKİLİ DE KARŞI ÇIKTI!

Türk kökenli federal milletvekili Veli Yüksel, parlamentoda çok çirkin bir girişim sergilendiğini anlattığı açıklamasında, tahriklere kapılmamak gerektiğini vurguladı:  "Irkçı partinin amacı Müslüman toplumunu kışkırtmak. Sonra kalkıp 'şiddete başvuruyorlar, eleştiriye açık değiller ve ifade özgürlüğünü kabul etmiyorlar' diye eleştirecekler"

Yüksel, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"TAHRİKLERE GELMEMEK GEREKİYOR"

"Kuran-ı Kerim'e saldırıya kesinlikle müsaade etmeyeceğiz ama onların istediği şekilde tahriklere de gelmemek gerekiyor. Onlar ilgi odağı olmak ve taşkınlık çıkarmak istiyor. Buna izin vermemeliyiz ama bu tür çıkışları kabul etmediğimizi medenice ifade etmeliyiz."