BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
HABER /  GÜNCEL

Belaruslu kadın Türk kızlarını satıyordu

Adana'da Belarus asıllı kadın, ağına düşürdüğü Türk kızlarını erkeklere pazarlarken yakalandı.

Abone ol

Adana'da iki Türk kadınına fuhuş yaptırdığı ileri sürülen Belarus asıllı kadın polis tarafından suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği'ne Belarus asıllı Türk vatandaşı Lilia Z. (34) isimli kadının özellikle evden kaçmış Türk kız çocuklarını ve kadınlarını ağına düşürüp fuhuş yaptırarak para kazandığı ihbarını aldı.

Bunun üzerine polis savcılıktan gerekli izinleri alarak Lilia Z.'yi takibe başladı. Yapılan takip sonucunda kadının telefonla müşteri bulup kız çocuklarına ve kadınlara otelde fuhuş yaptırdığını belirledi. Polis bu tespitin ardından plan hazırlayarak müşteri gibi Lilia Z.'yi arayıp fuhuş amaçlı iki kadın istediklerini söyledi. Lilia Z. 300 liradan iki kadını ayarlayacağını belirterek randevu yerini bildirdi. Polis bunun üzerine seri numarası önceden alınmış paraları yanına alarak otele gitti.

OTEL ODASINDA 3 KADIN SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Verilen adrese Lilia Z. yanında A.Ç (18) ve F.N.Ö (22) isimli iki kadınla geldi. Polis pazarlığı yaptıktan sonra paraları verdi. Daha sonra ise polis, kimliğini göstererek gözaltına alındıklarını söyledi. Gözaltına alındığını duyan A.Ç., polise mukavemet gösterip kaçmaya çalıştı. Ancak polis 3 kadını da gözaltına alıp emniyete götürdü. Yapılan sorgulamada A.Ç. isimli kimlik çıkan şahsın gerçekte 17 yaşındaki E.B. olduğu yaşı küçük olduğu için sahte kimlik çıkarıldığı ortaya çıktı. Fuhuş yapan E.B'nin 2 ay önce babasıyla anlaşamadığı için evden kaçtığı Lilia Z.'nin yanına gelerek fuhuş yapıp para kazandığı ortaya çıktı. Lilia Z. ise kadınlara para kazandırdığını ve suç işlemediğini söyledi.

12 YIL ÖNCE TURİST OLARAK TÜRKİYE'YE GELDİ

Yapılan incelemede lise mezunu olan Lilia Z.'nin Türkiye'ye 12 yıl önce tatil amaçlı turist olarak geldiği ancak burada Siirtli biriyle evlendiği, bu evlilikten 2 çocuğu olduğu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduktan sonra eşini boşadığı ve fuhuş yapmaya başladığı öğrenildi.

Lilia Z.'nin evliyken de fuhuş yaptığı, daha sonra evden kaçan kadın ve kız çocuklarını ağına düşürdüğü zengin etmek amacıyla kandırıp fuhuş batağına düşürdüğü belirlendi.
Lilia Z. sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
İHA