BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.439,91
GÜNCEL

Bel kayması ameliyatları riskli midir?

Bel kayması ameliyatı riskleri nelerdir? Bel kayması ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli? Beyin,Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Onur Kulaksızoğlu anlattı.

Beyin,Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Onur Kulaksızoğlu, bel kayması ameliyatı risklerinni şu şekilde anlattı:





‘Bel kayması ameliyatları gerçekten ciddi risk içerir. Sonuçta bizim uğraştığımız omurilik kanalındaki sinirlerin o kırılgan yapıdaki liflerin zarar görmeden bu işlemin yapılması. Vida takılırken de vidanın bir kemik içerisinde ilerlemesi gerekir. Kanala veya sinirin çıktığı tünele yakın olması veya onun üzerinden geçmesi sinirin veya omuriliğin zedelenmesi anlamına geleceğinden risk başlar. Bu durumda da kişinin felç olmasıyla karşı karşıya kalınabilir. İkinci risk, bir platin konulması yani yabancı cismin vücuda girmesidir. Yabancı cisim reaksiyonları, enfeksiyonlar, o bölgedeki yapışıklıklar risk içerisindedir. Bu riskleri hastalarımıza anlatmak zorundayız ama risklerin yapan kişiye ve hastaneye göre de değiştiğinin altını da çizmek gerekir.’

Sitene Ekle
Etiketler