BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  POLİTİKA

Beklenen metro hattı açıldı! İşte ulaşım süresi

İstanbul'da "Aksaray-Yenikapı" metro hattı bugün Başbakan Davutoğlu'nun katılımı ile açıldı. Kartal'dan yola çıkan biri, Atatürk Havalimanı'na kadar raylı sistemle seyahat edebilecek. Böylece Kartal-Yeşilköy arası 81 dakikaya indi.

Abone ol

İstanbul'u dünyanın en uzun raylı sistem ağına sahip ikinci kenti yapma hedefinde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Aksaray-Yenikapı metro hattını hizmete açtı. Yeni metro hattıyla Kartal- Atatürk Havalimanı arası 81 dakikaya inecek. Metroya binen bir yolcu, Marmaray'a aktarmayla Yenikapı'ya ulaşacak. Buradan da Aksaray-Havalimanı-Başakşehir hattına kesintisiz ulaşılabilecek. Aynı hat sayesinde Yenikapı Taksim-Hacıosman metrosuna da geçiş yapılabilecek.

Bağlantı sayesinde Topkapı-Sultançiftliği ve Otogar-Başakşehir metro hatları ile Merter-Bağcılar tramvay hattı da Marmaray ile entegre olacak.

İŞTE YENİ ULAŞIM SÜRELERİ

Aksaray- Yenikapı metro hattı ile İstanbullular, Kartal’dan Atatürk Havalimanı’na 81 dakikaya, Yenikapı’dan Atatürk Havalimanı’na 36 dakikaya, Yenikapı’dan Olimpiyat Stadı’na 39 dakikaya, Taksim’den Atatürk Havalimanı’na 43, 5 dakikaya, Mahmutbey’den Üsküdar’a 44, 5 dakikaya, Başakşehir’den Taksim’e 55, 5 dakikaya, Bağcılar’dan Mecidiyeköy’e 41 dakikaya, Üsküdar’dan Atatürk Havalimanı’na 45 dakikaya, Bağcılar‘dan Kadıköy’e ise 45, 5 dakikaya ulaşabilecek.

AKSARAY-YENİKAPI HATTI ÖZEL BİR ÖNEME SAHİP

Bugün devreye girecek olan projenin özel bir yere sahip olduğunu ve son 10 yılda tam 141 km raylı sistem hattı yapıldığını aktaran Başbakan Davutoğlu, ''İstanbul tarih barındırıyor o yüzden bu tarihin korunması için ulaşımın yerin altına inmesi gerekiyor. Zamanında ulaşım için yüzlerce cami, külliye ve türbe yıkılmıştır. Şimdi yapılan kazılarda ortaya çıkıyorlar.'' diye konuştu.

AÇILIŞ KONUŞMASINDAN FOTOĞRAFLAR

ULAŞIMI YERİN ALTINA ÇEKMELİYİZ

Büyüyen İstanbul'da yolları daha genişletmenin anlamı olmadığını çünkü genişlettikçe tarihi yok olduğunun altını çizen Davutoğlu, bundan dolayı ulaşımın yerin altına çekilmesi gerektiğini söyledi.


BİZİM ZAMANIMIZDA HAYALLER GERÇEK OLDU

Bu hattın tamamlanması ile birlikte İstanbul'daki bütünün raylı sistemlerin bir birine entegre olabileceğini de dile getiren Davutoğlu, ''Tarihte her zaman Asya ile Avrupa nasıl bir araya getirilir diye düşünülmüştür işte bu hayal bizim zamanımızda gerçeğe dönüşmüştür.'' dedi.

ÇOK BÜYÜK BİR DEVRİM

Yapılan işlerin çok büyük bir devrim olduğunu da ifade eden Davutoğlu, ''Bütün bunlar İstanbullu'nun rahat ulaşım sağlayabilmesi için. Bu inşaat faaliyetleri aşamasında 50 bin parça arkeolojik eser ortaya çıktı.Kimse bu çalışmalardan rahatsız olmamalı aksine destek vermeli.'' diye konuştu.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU VATMAN KOLTUĞUNA GEÇTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aksaray-Yenikapı metro hattının açılış töreninde kurdele kestikten sonra vatman koltuğuna geçti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kartal ile Atatürk Havalimanı arasını 81 dakikaya indiren Aksaray- Yenikapı metro hattının açılış törenini gerçekleştirdi. Başbakan Davutoğlu, törende yaptığı konuşmanın ardından Aksaray- Yenikapı metro hattının açılış kurdelesini kesti. Davutoğlu daha sonra kendisine eşlik eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte metroya binerek vatman koltuğuna geçti. İlk test sürüşünü yapan Davutoğlu, metroyu Aksaray’dan Yenikapı istasyonuna getirdi. Sonra beraberindekilerle birlikte metrodan inen Başbakan Davutoğlu, gazetecilere poz verdi.