BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Beklenen güncelleme geldi! Google Asistan Türkçe öğrendi

Google henüz resmi olarak duyurmasa da Google Asistan Türkçe dil desteği vermeye başladı.

Abone ol

Apple'ın Siri adını verdiği akıllı asistanın bir benzeri olan Google Asistan, bugüne kadar Türkçe dil desteği sunmuyordu. Google resmi olarak duyurmasa da Asistan artık Türkçe olarak kullanılabiliyor. Servis ilk etapta sadece Android işletim sistemli cep telefonlarında kullanılabilecek.

Google Asistan Türkçe öğrendi: Google Asistan, hava durumu öğrenmekten, rehberdekini birini aramaya, raslantısal sorular sormaktan nasılsın iyi misin demeye kadar birçok soruya yanıt veriyor. Türkçe ve sesli olarak sorulan soruları kendi sesi ile yanıtlayan Google Asistan ilk olarak sadece Android kullanıcıları tarafından deneyimlenebilecek. Servisin önümüzdeki aydan itibaren iOS kullanıcıları tarafından da deneyimlenebileceği gelen haberler arasında yer alıyor. 300'den fazla özelliği bulunan Google Asistan'ın şimdilik 250 özelliği aktif olarak Türkçe kullanılabilecek.

Google Asistan nasıl kullanılır?: Android işletim sistemli telefonlarda genelde Home tuşuna basıldığında aktif olan Google Asistan'ı Türkçe kullanmak için Google uygulamasına girip Ayarlardan Türkçe dil seçeneğini aktif hale getirmek gerekiyor. Eğer bu seçenek şimdilik yoksa telefonunuza Google Asistan henüz gelmemiş olabilir.