BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.429,19
HABER /  SPOR

Bekir tarifi imkansız duygular içinde

Fenerbahçe, yeni transferi Bekir İrtegün ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Bekir taraftara umut saçtı.

Abone ol

Fenerbahçe, Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı'dan sonra Gaziantepspor'dan aldığı Bekir İrtegün ile de 3 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

Futbol kariyerinde uzun süre Gaziantepspor forması giyen Bekir, Fenerbahçe Şükrü Stadı 1907 Tribünü salonunda, Sportif Direktör Aykut Kocaman'ın da katıldığı törende, kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Bekir, imza töreninin ardından çubuklu sarı-lacivertli formayı giyerek, saha içinde görüntü verdi.

''KORKMUYORUM''

Geçen sezonlarda Anadolu takımlarındaki performanslarıyla ön plana çıkıp, Fenerbahçe gibi büyük ekiplere geldikten sonra bekleneni veremeyen futbolcular bulunduğu ifade edilerek, hedefleri sorulan Bekir, ''Korkmuyorum, elimden gelenin en iyisini yapacağıma inanıyorum'' dedi.

Büyük camialarda yer almanın zor olduğunu, ortaya konulacak performansın devamlı olması gerektiğini ifade eden Bekir, ''Kalıcı olmak buralara gelmekten daha zor. Benden önce, sadece Fenerbahçe'de değil, diğer kulüplerde de tutunamayıp giden arkadaşlarım oldu. Bunda belki şanssızlıklar da geçerli olabilir veya başka etkenler vardır. Benim böyle bir korkum yok, kendine güvenen bir oyuncuyum. Yıllardır bu ligin önemli renklerinden birisi olan bir takımın kaptanı olarak buraya geldim. Yaşadığım çok şey var. Tecrübemin az olmadığına inanıyorum. Çok çalışmam gerektiğini, şansları iyi değerlendirmem gerektiğini düşünüyorum. Korkmuyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağıma inanıyorum'' dedi

GÜZEL HEDEFLER VAR

Fenerbahçe'ye transferinin ocak ayında gerçekleşebileceğini anımsatan Bekir, ''Ben de bunu çok istedim ama bir şekilde olmadı. Şimdi olması gerekiyormuş demek ki. Eski kulübüm Gaziantepspor'a, şehre ve taraftara bana verdikleri emek ve sevgiden dolayı teşekkür ediyorum. Geçen sezon Fenerbahçe adına çok iyi geçmedi ama yeni bir yapılanma ve güçlü bir kadro geliyor. Güzel hedefler var. Bu güzel mabette hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum. Başkanımızın verdiği şampiyonluk sözlerine katkım olursa kendimi daha mutlu hissedeceğim'' diye konuştu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yıllarca yeni takımına karşı oynadığını, ancak bu stada sarı-lacivertli formayla çıkacak olmanın tarif edilemeyecek bir duygu olduğunu düşündüğünü anlatan Bekir, ''Umarım kısa zamanda bunu yaşarım. Çok büyük fark olduğu ortada. O günün gelmesini bekleyeceğim'' dedi.

Başkan Aziz Yıldırım'ın şampiyonluk sözünün takım üzerinde bir baskı yaratıp yaratmayacağı sorulan Bekir, ''Böyle olunca sorumluluk daha çok artıyor. Belki bu baskı yaratabilir ama bazen bu tip baskılar futbolda başarıyı getirebiliyor. Bunu göreceğiz. Çok büyük bir baskı olacağını tahmin etmiyorum'' şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin yeni yapılanması ve Aykut Kocaman'ın kendileri için büyük bir avantaj olacağını belirten Bekir, ''Yıllardır Süper Lig'de görev yapan hocalardan birisi olarak Aykut Kocaman'ın takımımıza maksimum katkı sağlayacağını, işin içinden çıkamayacağımız anlarda yardımcı olacağını düşünüyorum'' dedi

AYKUT KOCAMAN: MÜCADELEYİ BIRAKMAYAN BİR YAPI
Törende Bekir'den önce söz alan Sportif Direktör Kocaman, geçen sezon Fenerbahçe'yi dışarıdan izlediğinde, görünen sıkıntılardan en önemlisinin sonuçtan çok takımın mücadele kalitesinin düşüklüğü olduğunu ifade ederek, bu sezonki transfer planlamasında buna dikkat ettiklerini vurguladı.

Kocaman ''Dışarıdan baktığımızda Fenerbahçe'nin sıkıntılı bir görüntüsü vardı. Sonuçtan öte, takımın mücadele kalitesinin düşük olması göze çarpan bir şeydi. Bu sezon transfer planlamasında, Fenerbahçe Kulübü'nün en çok dikkat ettiği ve önemle üzerinde durduğu düşünce bu oldu. Yeni transferlerle birlikte Fenerbahçe en azından bir şeyi çevirebileceğini düşünüyor bu konuda. Maçı sonuna kadar oynayan mücadeleyi sonuna kadar bırakmayan, oyunu iki yönlü oynayan futbolcu yapısına dönüştürmek. Bekir de bu anlamda katkısı olacak bir oyuncu. Hem kendisi hem Fenerbahçe hem Türk futbolu için hayırlı uğurlu olsun.'' dedi