BIST 9.595
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.477,32
HABER /  GÜNCEL

Bekir Coşkun şoke etti!

Bekir Coşkun Mustafa filmini en fazla eleştirenlerden. Ama bakın Can Dündar en çok neye şok olmuş?

Abone ol Mustafa filmiyle gündeme oturan Can Dündar, filmi köşe yazılarıyla yerin dibine batıranların filmi izleme gereği bile görmemelerinin şokunu yaşıyor. Hatta Bekir Coşkun'a "izlemeden nasıl eleştirirsin" diye soran Dündar, aldığı yanıtı unutamamış: "Çok sevdiğim, güvendiğim insanlar filmi izledi, beni aradılar' 

Hürriyet'ten Ayşe Arman'a konuşan Can Dündar, Mustafa filminin kopardığı fırtınayı değerlendirdi. Dündar, filme karşı başlatılan kampanyayı "linç" olarak nitelenmdirdi. Dündar'ı asıl şoke eden ise, filme karşı en sert sözleri edenlerin filmi izlemediklerini açık açık söylemeleri ve yazmaları!

Can Dündar şöyle dedi:"Basbayağı linç ediliyorum. Tabu neymiş anladım. Film hakkında 300 yazı çıktıysa, yarısı eleştiri. Belki daha da fazlası. Onların yarısı da şöyle başlıyor: "Filmi görmedim ama..." Herhalde böyle bir şey sadece bizim memleketimizde olur. Bu kadar düşmanlık edeceksin ama filmi görmemiş olacaksın!"

BEKİR COŞKUN İZLEMEMİŞ, "GÜVENİLİR KAYNAKLARA GÖRE" YAZMIŞ!

Dündar, en çok da Hürriyet'in "resmi Atatürkçüsü" konumundaki Bekir Coşkun'un yazısına içerlemiş durumda. Dündar, Mustafa hakkındaki sert yazısından çok etkilendiği Coşkun'un, filmi izlemeden niçin yazdığını sorduğu Coşkun'un cevabıyla sarsılmış:

"Bekir (Coşkun) Abi'nin. 'Atatürk görse Mustafa'yı ne hissederdi?' diye bir yazı yazdı. Görüp de yazsa ders alırdım ama görmeden yazması hakikaten beni kırdı. Baktım televizyonda anlatıyor da anlatıyor, hiç de adetim değildir ama yaptım, canlı yayına bağlandım. Orada "Bekir Abi, görmediğin bir film için nasıl bu kadar ağır yorum yapabiliyorsun?' dedim. "Çok sevdiğim, güvendiğim insanlar filmi izledi, beni aradılar' dedi."