BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  POLİTİKA

Bekir Bozdağ'dan Selin Sayek Böke tepkisi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Adalet Bakanlığı bütçesiyle ilgili milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Abone ol

Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke hakkında bir gazetede yapılan haberi hem ahlaki hem insani hem hukuki bulmadığını belirtti.

Selin Sayek Böke'nin Hristiyan olduğuna ilişkin bir haber yapan gazeteyle ilgili eleştirilere değinen Bakan Bozdağ,, "İnsanların anasını, babasını, cinsiyetini, doğduğu yeri seçme hakkı yok. Kimse Cenabı Allah'a dilekçe yazıp da 'Beni falan anneden, falan babadan yarat' demedi. Yaratılmışların hepsi eşittir, hepsi eşrefi mahlukattır. Ben öyle olduğuna inanıyorum, bu manşeti atanları da kınıyorum" dedi.

"KİMSE CENAB-I ALLAH'A DİLEKÇE YAZMADI"

İnsanların ırkına göre ayrım yapılmasına, aklının erdiği günden beri karşı olduğunu söyleyen Bozdağ, "İnsanların anasını, babasını, cinsiyetini, doğduğu yeri seçme hakkı yok. Kimse Cenabı Allah'a dilekçe yazıp da 'Beni falan anneden, falan babadan yarat' demedi. Yaratılmışların bütün hepsi eşittir, hepsi eşrefi mahlukattır. Ben öyle olduğuna inanıyorum, bu manşeti atanları da kınıyorum" diye konuştu.

SORUŞTURMA AÇILDI MI?

Bu sırada bazı muhalefet milletvekilleri Bozdağ'a haberle ilgili soruşturma açılıp açılmadığını sordu. Bozdağ, bunun üzerine, 2004'e kadar Ceza Muhakemesi Kanunu'nda Adalet Bakanına bir konuda soruşturma yapma talimatı verme yetkisi verdiğini, bunu kaldırdıklarını anlatarak, "Benim yetkim olsa talimat verirdim ama benim şu anda böyle bir yetkim yok" dedi.