BIST 9.455
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.499,25
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bekir Bozdağ'dan İmralı açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ, 17 Aralık soruşturma komisyonu çalışmalarına getirilen yayın yasağının anayasaya uygun olduğunu söyledi.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 17 Aralık soruşturma komisyonu çalışmalarına yayın yasağı getirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Alınan kararın asnayasaya uygun olduğunu söyleyen Bozdağ, şunları söyledi:

SORUŞTURMA GİZLİ

"Eski bakanlar hakkında Meclis komisyon soruşturması yapmaktadır. Soruşturma gizlidir. Ceza muhakemesi yasası bunu söyler. Gizli yürütülmesi gereken soruşturma kapsamının gazetelerde yer almasının gizliliği ortadan kaldırmıştır. Bu nedenle mahkemeden bu talepte bulunulduğu ifade edildi.

Anayasaya aykırı bir durum söz konusu değil. Soruşturmalar insanların lekelenmeme hakkını korumalıdır. Sayın başkan böyle bir takdirde bulunmuştur ve bu yasal bir takdirdir."

İMRALI'YA GİTMELERİNE OLUMLU BAKIYORUZ

Bozdağ, HDP'nin İmralı ziyaretlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Bu konuda henüz bir müracaat olmadığını ifade eden Bakan, "HDP'lilerin bakanlığımıza müracaatları olmadı. Müracaat geldiğinde değerlendirmeyi yapacağız. Milletvekilleriyle ilgili izin verme yetkisi Adalet Bakanlığı'nda milletvekili olmayanlarla ilgili başka bir prosedür var. Milletvekillerinin bu haftasonu gitmeleriyle ilgili ibir talep var ve biz de olumlu bakıyoruz" diye konuştu.