BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.430,80
POLİTİKA

Bekir Bozdağ'dan Hakan Atilla yorumu: Bu dava hukuki değildir, siyasidir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Hakan Atilla'ya verilen ceza için 'ABD mahkemesi hukuku çiğnedi, adil yargılama yapmadı' dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'ya verilen cezaya ilişkin açıklama yaptı.

Davanın hukuki değil siyasi olduğunu belirten Bozdağ, "Mahkeme hukuku çiğnedi, adil yargılama yapmadı, önceden belirlenmiş kararı ilan için sadece zorunlu usulü tamamladı." diye konuştu. Bozdağ ayrıca davanın FETÖ, CIA ve FBI'in ABD yargısındaki işbirliğinin ispatı olduğunu söyledi.

''HUKUKİ DEĞİL SİYASİ'' Bu dava hukuki değildir, siyasidir. Bu dava, ABD beslemesi, halen dahi ABD'nin himaye ettiği ve ABD'nin piyonu FETÖ'nün, 17/25 Aralık 2013 sürecinde Türkiye'de başarıya ulaştıramadığı kumpasın/yargı darbesinin, ABD yargısı, CIA, FETÖ ve FBI işbirliği ile ABD'de sürdürülmesidir."

Bozdağ, "Kumpas davalarla kimse Türkiye'yi dize getiremez ve Türkiye'ye rota tayin edemez." dedi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN HAKAN ATİLLA AÇIKLAMASI Hakan Atilla davasıyla da ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hakan Atilla davası tamamen siyasi ve FETÖ motifli bir davadır. Suçsuz bir insana 32 ay hapis cezası vermek hukuka aykırıdır" açıklamasında bulundu.

32 AY HAPİS (YATTIĞI SÜRE DÜŞECEK) Hakan Atilla, ABD'de yargılandığı davada 32 ay hapis cezası almıştı. Davaya bakan Yargıç Richard Berman, Atilla’nın hapiste geçirdiği 14 ayın da 32 aylık ceza içinde göz önüne alınacağını belirtmişti.

Sitene Ekle
Etiketler