BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,67
ALTIN 2.527,13
HABER /  GÜNCEL

Bekir Bozdağ'dan flaş Salih Müslim açıklaması!

PYD askii Eş Başkanı Salih Müslim Çekya'nın başkenti Prag'da dün yakalandı. Müslim'in yakalanmasının ardından Türkiye hemen harekete geçti. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Müslim'in iadesiyle ilgili dosyaların Çekya'ya iletildiğini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ katıldığı bir televizyon programında kırmızı bültenle aranan PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim'im yakalanmasıyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Bekir Bozdağ Salih Müslim'in iadesiyle ilgili dosyaların Çekya'ya iletildiğini açıkladı. Bozdağ zannedersem Müslim yargı önüne çıkarılacak dedi.Salih Müslim'in yakalanmasıyla ilgili konuşan Bozdağ şunları söyledi:

ÇEKYA'DA BİR OTELDE KALDIĞI BİLGİSİNİ ALDIK: "Salih Müslüm'ün son Avrupa seyahati sırasında Çekya'da bir otelde kaldığına dair bilgiler bize intikal edince Türk İnterpol'ü Çekya'dan talep etti. Yakalanması ve geçici tutuklanması ve akabinde iadesi talebiyle muhataplarına iletti.

BEKLENTİMİZ TÜRKİYE'YE İADE EDİLMESİ

Onlar da gerekeni yaptılar. Şu anda aramızdaki sözleşme gereği yapılması gereken usule ilişkin bazı işler var. Geçici tutuklama alebini ve iade talebini içeren dosyayı Adalet Bakanlığı'nın iletmesi gerekiyor. Dün itibariyle dosya iletildi. Bugün de Salih Müslüm yargı önüne çıkarılacak ve karar verilecektir. Türkiye'ye iade edilmesi, beklentimiz o yöndedir."

DURUŞMA YARINA ERTELENDİ

Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, Salih Müslim’inbugünkü duruşmasının yarına ertelendiğini açıkladı. Bigalı, terör örgütünün sözde eski eş başkanı Müslüm'ün geçici tutuklanması için taleplerini Çekya makamlarına ilettiklerini belirterek Adalet Bakanlığının en kısa sürede Müslüm'ün Türkiye'ye iadesi için gerekli resmi evrakları Çekya makamlarına göndereceğini vurguladı.

MÜSLİM'İN KARDEŞİ KONUŞTU: KABUL EDİLEMEZ!

Salih Müslim'in bugün Prag'da mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi. Konuyla ilgili konuşan Salih Müslim'in kardeşi Mıhemed Müslim, ağabeyinin bugün Prag'da mahkemeye çıkarılacağını belirterek, şöyle konuştu: "Aldığımız bilgilere göre bugün mahkemeye çıkarılacak. PYD partisi onun için avukatlar tuttu. Ayrıca çeşitli girişimlerde bulundu. Salih Müslim'in Finlandiya'da oturma izni var. Ondan dolayı Finlandiya'da da görüşmeler, girişimler var. Prag'da gözaltına alınması kabul edilemez. Kendisi Türkiye'nin talebi ile gözaltına alındı. Ancak alınması kabul edilemez çünkü kendisi Türkiye vatandaşı değil.

PRAG'A İLK GİDİŞİYDİ

Suriye vatandaşı. Kendisi Prag'a bir konferans için gitmişti. Davetliydi. Ortadoğu ile ilgili bir uluslararası konferansa katılmak için Prag'da bulunuyordu. Amerikalı ve İngiliz kuruluşlar onu konferansa resmi bir şekilde davet etmişlerdi. Konferansta bulunurken Türk istihbaratı tarafından fotoğrafları çekilmiş ve gözaltına alınması istenilmiş. Salih Müslim sanırım daha önce Prag'a gitmemişti. Bu ilk gidişiydi. Bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz."

PYD elebaşı Salih Müslim Prag'da yakalandı!

Salih Müslüm'in nasıl yakalandığı ortaya çıktı!