BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.433,75
HABER /  GÜNCEL

Bekir Bozdağ'dan Fethullah Gülen'e son çağrı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi süreciyle ilgili konuştu. Bozdağ, Gülen'e 'Türkiye'ye dön' çağrısı yaptı.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen ile ilgili "kırmızı bülten"in bakanlığa ulaştığını açıkladı.

Gülen'in ABD'de ifade vermeye hazır olduğu yönündeki açıklamalara da değinen Bozdağ, "Çıkıp Türkiye'ye gelmesi daha doğru olur" dedi.

Mahkemenin Fethullah Gülen hakkında çıkardığı "kırmızı bülten" Adalet Bakanlığı'na ulaştı. Konuyla ilgili açıklamayı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptı.

Bozdağ, Ankara Adalet Sarayı'nda, Cumhuriyet Başsavcılığı ile Medya İletişim Bürosunu ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Konuyla ilgili hazırlıkların sürdüğünü belirten Bozdağ, "Önümüzdeki günlerde biz bunu İçişleri Bakanlığı İnterpol Daire Başkanlığı'na göndereceğiz. Onlar da ilgili muhataplarına iletecektir. Bu süreç devam ediyor" diye konuştu.

GÜLEN'E SON ÇAĞRI: ÇIKIP TÜRKİYE'YE GELSİN!

Bozdağ, Gülen'in avukatının yaptığı "Müvekkilimin ifadesinin alınması için adli yardıma başvurulsa, orada ifade vermeye hazır. Kırmızı bülten ABD'de geçerli değil" açıklamasına da değindi.

"İstinabe konusunda karar verme yetkisi bizde değil" diyen Adalet Bakanı, Gülen'in avukatına "Gülen'in avukatı ona, 'Sizin burada durmanız hakkaniyete adalete daha uygun olur' desin" çağrısında bulundu.

Bozdağ şöyle devam etti:

"Fethullah Gülen'in istinabe yerine çıkıp Türkiye'ye gelmesi daha doğru olur. Sağlık bakımından sorunu yok, Türkiye'ye gelsin, mahkemeye doğrudan çıkarak hakimin sorularına cevap vermesi daha doğru olur. Umarım Türkiye'ye gelir. Kendisine yöneltilen iddialara yanıt verir. Doğrusu bence budur. Şu anda buna mani bir durum yok. Buyursunlar gelsinler, Türkiye demokratik bir hukuk devleti."