BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.496,55
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bekir Bozdağ: Kıyameti kopardılar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gözaltına alınan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink için konuştu: Kıyameti kopardılar!

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da gözaltına alınan ve ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılan gazeteci Frederike Geerdink için açıklama yaptı.

Gazetecinin hukuka uygun olarak gözaltına alındığını söyleyen Bakan Bozdağ, "Ama kıyamet koparıldı çünkü Türkiye'nin bu konuda haksız bir sabıkası var" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın gazeteci Frederike Geerdink için yaptığı açıklama şöyle:

ALMANYA, FRANSA İNCELEMEZ Mİ? KIYAMET KOPARILDI

Hollandalı gazeteciyle ilgili hadise oldu, medyaya da yansıdı. Konu nedir diye biz de inceleyip baktık. Terör örgütünün propagandasını yapmak iddiasıyla bir soruşturma var hakkında, yeni de değil, epeyce bir zamandır yürüyen soruşturma. BU soruşturma çerçevesinde ifadesine başvurulmuş.

Yani Türkiye'den herhangi bir gazeteci Almanya'da, Fransa'da, o ülkede bölücü terör örgütü olarak nitelendirilen bir terör örgütüye irtibatlı propaganda yaptığına veya buna dair çalışma yaptığına ilişkin bir iddia, bir isnat, bir ihbar olsa, Fransa, Almanya, Avusturya bunu incelemez mi? Elbette inceler.

Önemli olan bunu yaparken hukuka uygun davranıyor mu ona bakacaksınız. Hukuki bir süreç işlemiş, ifadesi alındıktan sonra da serbest bırakılmıştır. Ama kıyamet koparıldı çünkü Türkiye'nin bu konuda haksız bir sabıkası var.

İŞTE BAKAN BEKİN BOZDAĞ'IN O AÇIKLAMASI