BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  POLİTİKA

Bekir Bozdağ: 'Hollanda köpeklerle, itlerle, atlarla...'

HOLLANDA'nın Türk siyasetçilere olan tavrına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan da flaş tepkiler geldi. Bozdağ 'Türk devleti ve milletinin onuruyla oynatmayız" dedi.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hollanda'yla yaşanan krize ilişkin açıklamada bulundu.  "Köpeklerle, itlerle, atlarla Türk milletini sindireceğini düşünenler aldanıyorlar" diyen Bekir Bozdağ, "Türkiye devleti büyük bir devlet. Biz devletimizin ve milletimizin onurunu canımızdan hep aziz bildik ve hep öyle koruduk. 15 Temmuz bunun en son göstergelerinden birisidir" diye konuştu.

Bekir Bozdağ, Hhollanda'ya gereken karşılığın verileceğini belirterek şunları söyledi;-"Uluslararası bakacağız, ne varsa inceleniyor şu anda. Bugün Bakanlar Kurulu da var. Dışişleri Bakanlığımız, herkes görevinin başında. Bu konularda Türkiye uluslararası hukuk çerçevesinde neler yapabilir, elbette ki uluslararası hukukun tanıdığı hakları, yetkileri sonuna kadar kullanacak ve bu meselenin takipçisi olacağız. Türk milletinin ve Türkiye devletinin onuruyla kimsenin oynamasına izin vermeyeceğiz. Hollanda kendini bilecek. Türkiye ve Türk milleti ile boy ölçüşmeye kalkanlar kendi boylarının uzunluğuna da iyi bakmaları lazım".