BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bekaroğlu'nun raporu CHP'yi karıştırdı istifa et!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Mehmet Bekaroğlu'nun hazırladığı rapor partiyi karıştırdı. CHP'liler Bekaroğlu'na istifa çağrısı yapmaya başladı. 

Abone ol

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun hazırladığı rapora karşı tepkileri bugünkü köşesinden yazdı. 

22 sayfalık raporda Bekaroğlu,

- CHP laiklik anlayışını yeniden gözden geçirmelidir...

- Türk değil Türkiyeli kavramı kullanılsın...

- CHP, sürekli olarak “Laiklik elden gidecek” gerekçesi ile hak ve özgürlüklerin tam olarak kullanılmasının karşısında olmuştur... Ulus inşa projesi bugün Türkiye’yi parçalanmaya doğru sürüklemektedir...

- CHP’nin “Camileri ahır yapmadık” şeklindeki savunmaları AKP’yi güçlendirmekten başka bir işe yaramıyor.

ifadeleri yer aldı.

Bekaroğlu'nun sert içerikli raporu CHP PM üyelerini ayağa kaldırdı. İsmi açıklanmayan CHP PM üyesi bir isim Melih Aşık'a rapor karşıtı sert açıklamalarda bulundu, Bekaroğlu'na "Birazcık siyasi dürüstlüğü varsa istifa eder, layık olduğu yere döner" eleştirisinde bulundu.

CHP PM üyesi kişinin açıklamaları Melih Aşık'ın köşesinden aktardığına göre şöyle:

- CHP’ye, “Parti programını ve tüzüğünü okudum, kabul ediyorum” diye imza atıldıktan sonra üye olunur. Hem bu imzayı atacaksınız hem de ardından o programa tamamen aykırı bu tür görüşleri savunacaksınız.  Ortada ciddi bir siyasi ahlak sorunu var.

- Size göre asıl amacı ne?

- Bu arkadaşın bünyesi laik, çağdaş, Atatürkçü CHP’yi kabul etmedi. Hiçbir zaman CHP’li olmadı. Zaten raporun kapağına bakarsanız unvan olarak “CHP İstanbul Milletvekili” demiyor, “İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu” diyor.

- Raporda dile getirdiği görüşlere ne diyorsunuz?

- Raporda AKP’nin görüşleri var, HDP’nin var, RP’nin var. Bir tek CHP’nin yok. Birazcık siyasi dürüstlüğü varsa istifa eder, layık olduğu yere döner. Belki de onun hazırlığında!