BIST 9.525
DOLAR 32,63
EURO 34,84
ALTIN 2.503,13
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bekaroğlu'ndan AK Parti'ye 'Yalçın Akdoğan' çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın çözüm süreciyle ilgili açıklamalarına tepki göstererek AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik “Seni başkan yaptırmayacağız” çıkışının çözüm sürecinin bitmesine yol açtığını ifade etmesine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu'ndan eleştiri geldi. Bekaroğlu, Akdoğan'a,  sözleri için AK Parti'nin ya da Erdoğan'ın 'saçmaladığını' hatırlatmasını önerdi.

"SAÇMALADIĞINI SÖYLEMESİNİ BEKLİYORUZ"

Bekaroğlu, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ülkenin kaderi Erdoğan’ın hırslarına mı bağlandı? AKP ya da Cumhurbaşkanı’nın çıkıp bunun böyle olmadığını, Akdoğan’ın ‘saçmaladığını’ söylemesini bekliyoruz” dedi.

ekran-resmi-2015-07-30-16.34.23.png
ekran-resmi-2015-07-30-16.34.29.png

TWITTER'DAN SESLENDİ

Bekaroğlu, Twitter hesabından, Yalçın Akdoğan’ın son açıklamalarıyla ilgili "Yalçın Akdoğan'ın itiraf niteliği taşıyan açıklamaları yaşadıklarımıza ışık tutuyor. Bakan'a göre HDP'nin ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ sözü ‘tahrik’ niteliğindeymiş ve çözüm sürecinin bitmesinin başlangıcı olmuş. Bu kadar basit mi; bir siyasi partinin siyaseten söylediği bir söz nasıl bu kadar önemli bir süreci bitirir? Türkiye, bir insanın tahrik olması ile böylesine bir kaosun içine mi girdi, ülkenin kaderi Erdoğan'ın hırslarına mı bağlandı? AKP ya da Cumhurbaşkanı'nın çıkıp bunun böyle olmadığını, Akdoğan'ın ‘saçmaladığını’ söylemesini bekliyoruz.” diye yorum yaptı.

 mehmet-bekaroglu.jpeg

YALÇIN AKDOĞAN DEMİRTAŞ'LA İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, katıldığı bir televizyon programında çözüm sürecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın başkanlığına feda edildiği yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Gerilimin arkasında, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “Seni başkan yaptırtmayacağız” çıkışının olduğunu kaydeden Akdoğan, “Erdoğan’ı başkan seçtirmeyeceğiz aslında bir tahrikti. Asıl gerilimi başlatan hamle buydu. Peki, süreç ne olacak, bunu düşünmediler. Bile bile süreci kurban ederek girdiler” demişti.