BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi'nden örnek etkinlik

Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi, diğer liselere örnek olacak bir dizi projeyle takdir topluyor.

Abone ol

Tuzla, Pendik, Gebze ve Darıca bölgesinin önemli okullarından Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi projeleriyle adını duyurmaya devam ediyor. 

Öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra teknik ve sosyal sorumluluk projelerini üst düzeye çıkarmayı hedefleyen okul, 'Veliyim Okuldayım' projesiyle aile-okul işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor. 

HER HAFTA BİR VELİ SEMİNER VERİYOR

Veliyim Okuldayım projesi kapsamında her hafta bir öğrenci velisi okula gelerek seminer veriyor. Seminerde mesleği hakkında bilgi veren veliler aynı zamanda öğrenciler meslek seçimine de yol gösterici oluyorlar. 

KARİYER GÜNLERİ

Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi, öğrencilerin meslek seçimi süreçlerine Kariyer Günleri'yle de destek verdi. 9-10 Aralık tarihlerinde yapılan Kariyer Günleri Planlaması'na 18 üniversite katılım gösterdi. Standlarda öğrencilere akademik hayat hakkında bilgi veren üniversiteler aynı zamanda özel konu başlıkları altında seminerler de düzenledi. 

DİĞER OKULLARDAN YOĞUN İLGİ 

Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi'nde düzenlene kariyer günlerine Tuzla'daki anadolu liseleri ile imam hatip lisesi öğrencileri de yoğun katılım gösterdi. Ayrıca Tuzla Belediyesi Tuzla Gençlik Vakfı-TUZGEM'e üye 12. sınıf öğrencilere de kariyer günlerine katıldı. 

TUZLA BELEDİYESİ'NDEN DESTEK

Kariyer Günleri açılış törenine Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çelikel ile Tuzla Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ali Reisoğlu ve Şube Müdürü Soner Can da katıldı. 

Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi Müdürü Cevdet Budak, açılış töreninde şunları söyledi:

"İçinde bulunduğumuz çağın en önemli özelliklerinden biri bireylerin yaşamları ile ilgili belirlemelerinde kendi iradeleri ile karar verebilme yetisine sahip olabilmelediri.Hür birey iyiyi kötüden doğruyu yanlıştan ayırabilme yetisine sahiptir. Davranışlarının ve eylemlerinin kendisine yüklediği sorumlulukların da bilincindedir. 

Meslek seçimi süreci de insanın yaşamında verebileceği en önemli kararlardan biridir. Amacımız öğrencilerimizin bu kadar verme sürecinde Allah vergisi istidatlarına en uygun meslek seçimlerine yardımcı olabilmek, yol göstermek ve onları bilgilendirmektir. Doğru ve isabetli meslek seçimi, kişinin mutlu bir çalışma hayatının olmasına dolayısıyla mutlu olmasına neden olur. İyi bir kariyer elde etmenin yolu da kişiliğe uygun meslek seçmekle mümkündür. Mesleğini severek icra edenlerin daha mutlu, üretken, verimil olduklarını ve aynı zamanda mesleklerinde kariyer yaptıklarını görmek mümkündür. Aksi durumda atalet duygusu oluşmuş, isteksiz iş verimleri düşük yeniliklere direnen hatta işe gitmek bile istemeyen kişileri hepimiz tanıyoruz. "