BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,05
ALTIN 2.324,97
HABER /  GÜNCEL

Behiye Aksoy'un cenazesinde büyük vefasızlık

Türk Sanat Müziği'nin efsane ismi Behiye Aksoy'un cenazesi toprağa verildi. Cenazeye sanat camiasından katılım ise çok azdı.

Abone ol

86 yaşında hayatını kaybeden Behiye Aksoy için Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Aksoy'un oğlu Ahmet Aksoy, sanatçı Selami Şahin, Erol Evgin, Onur Akay ile bazı yakınları katıldı. Cenazeye katılımın az olması dikkat çekti. Usta sanatçıyı son yolculuğunda yalnız bırakmayan Selami Şahin ise isyan etti. Basın mensupları ile konuşan Şahin, ‘Ben girdim ve cenaze kalktı sandım. Herkes gitti diye tedirgin oldum. Hiçbir sanatçı yok, söyleyecek söz bulamıyorum üzüldüm. Çok sanatçının burada olması lazımdı’ dedi.

Türk sanat müziğinin genç sanatçısı Onur Akay ise, "Yolculuğum nedeni ile dua edip ayrılmam gerekiyordu. Ancak avluya girdiğimde tarih mi yanlış diye tereddüt ettim. Çok üzücü!’ dedi.
Anne acısı yaşayan Ahmet Aksoy ise, "Maalesef Türkiye'nin devlerinden biri daha gitti. Seneler geçiyor, yapacak bir şey yok. Ne onların devri bir daha gelir, ne Türkiye bir daha o güzelliği yaşar. Sanat başkaydı o zaman. Bekleniyordu ama anne kaybetmek çok zor bir şey" diye konuştu.

Sanatçı Erol Evgin de "Türk sanat musikisinin çok büyük sesiydi. Dev bir sanatçıydı Behiye Aksoy. Aynı sahnelerde çalıştık. Çok bir sanatçıydı ama çok da hanımefendi bir insandı. Behiye Hanımın sahne şovları da çok iyiydi. Jestleri, tavrı ve yorumuyla Türk müziğine çok şey kattı. Gençler pek hatırlamayabilir ama onlara Behiye Hanımın kayıtlarını alıp dinlemelerini tavsiye ederim. Billur gibi bir sestir, çok farklı bir yorumdur. Nurlar içinde olsun, Allah rahmet eylesin" dedi.

Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Aksoy'un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.