BIST 9.555
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.485,85
HABER /  GÜNCEL

Bedelli birinci celp dönemi e-devlet nerede bedelli askerlik yapacağım?

Bedelli askerlik birinci celp dönemi başladı. 15 Eylül 2018 tarihinde silah altına alınacak olanlar e devlet üzerinden nerede askerlik yapacağını öğrenebiliyor. E devlet sistemine girdiğinizde bedelli birinci celp döneminde varsanız hangi ile gideceğiniz yazıyor.

Abone ol

Bedelli askerliğe müracaatını tamamlayıp, banka dekontunu askerlik şubesine ulaştırarak başvurusu kabul edilenlerin ilk 3 dönemine ait celp planlaması yapıldı. Bugün de e devlet sistemi üzerinden bedelli askerlik birinci dönem celp dönemi duyuruları başladı. 15 Eylül 2018 tarihinde silah altına alınacak olan ilk dönem bedelliler e-devlet sisteminden nerede askerlik yapacaklarını öğrenebilirler. Bunun için yapmanız gereken e devlet sistemine giriş yapmak olacak. Bedelli başvurusu olup da birinci döneme dahil olmayanlara da 'bu dönem celp döneminde isminiz yoktur' bilgisi veriliyor. İlk dönem celbinde yer alanlar da askerlik yapacakları yeri öğreniyorlar.

Bedelli askerlik celp dönemleri
Bedelli askerliğin celp dönemlerinin birincisi 15 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşiyor. İlk celp için bedelli askerlik yerleri e devlet üzerinden bugün ilan edildi. Bedellide ikinci celp dönemi 6 Ekim 2018 tarihinde olacak. Bu tarihte askerliği başlayacak olanların nerede askerlik yapacakları 6 Eylül 2018 tarihinde duyurulacak. Üçüncü celp dönemi bedellisine dahil olanlar ise 27 Ekim 2018 tarihinde silah altına alınacaklar. Üçüncü dönemlerin askerlik yapacakları yerler e-devlet üzerinden 27 Eylül 2018'de ilan edilecek.

İlk 3 döneme planlanmayan diğer yükümlülerin celp planlaması ise 3 Kasım'dan sonra yapılarak ayrıca duyurulacak.

bedelli askerlik celp e devlet illerBedelli askerlik nerede yapılacak iller listesi :

Manisa - 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı
Aydın - 1'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı
Antalya - 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı
Çanakkale - 116'ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı
Çanakkale (Ezine) - 3'üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı
Sivas - 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı
Bilecik - 9'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı
İzmir (Bornova) - 10'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı
İzmir (Seferihisar) - Jandarma Muhabere Eğitim Tabur Komutanlığı
Amasya - 15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı
Tokat - 48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı
Burdur - 58'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı
Erzincan - 59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek. Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.