BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  GÜNCEL

Bedelli askerlikte sona yaklaşılıyor!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik konusunda son kararın Başbakan Davutoğlu'nda olduğunu söyledi.

Abone ol
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik konusunda yapılacak değerlendirmenin kısa süre sonra yapılacağını söyledi. Bu konuda son kararın Başbakan Davutoğlu'nda olduğunu bir kez daha hatırlatan Yılmaz, bedelli askerliğin seçim yatırımı olduğu yönündeki eleştirilere ise "Bunun getirisi kadar götürüsü de vardır. 2011'de çıkan bedelliyi, seçimden sonra çıkardık" diye konuştu.

İsmet Yılmaz, TBMM'de bedelli askerlikle ilgili soruları yanıtladı. Bedelli askerlikle ilgili bir soru üzerine, bu konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamalar olduğunu belirten Yılmaz, Başbakan Davutoğlu'nun bu konuda tüm görüşleri aldıktan sonra bir karar vereceğini söyledi.

"DEĞERLENDİRME KISA SÜRER"
 
Hükümetin üyesi olduğunu ancak tek karar vericinin kendisi olmadığını belirten Yılmaz, "Hükümet görüşleri alır, değerlendirir ve Başbakan karar verir. Değerlendirme kısa süre içinde yapılacaktır. Bu seçim yatırımı olarak değerlendirilir mi? Bunun oy kaybettireceğini söyleyenler de var, bizim arkadaşlarımızdan söyleyenler var. Buna, oy getirir ve kaybettirir diye bakmamak gerekir. Bunun getirisi kadar götürüsü de vardır. 2011'de çıkan bedelliyi, seçimden sonra çıkardık" dedi.
 
ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI
 
Tasarının üzerinde soruları yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika kıtasının keşfiyle ilgili sözlerine katılıp katılmadığının sorulması üzerine, "Bu Fuat Sezgin hocanın, gerçek bir bilim adamının görüşüdür. Bazıları bunu destekliyor, aksine olan görüşler de olabilir. Biz Fuat Sezgin hocanın dediğine inanıyoruz" dedi.
 
Tasarının kabul edilmesinin ardından, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, alınan karar gereğince, birleşimi 19 Kasım Çarşamba günü saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.