BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Bedelli askerlikte bomba kulis

Bedelli askerlikle ilgili çalışma cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında masaya geliyor. Sevilay Yükselir yazdı.

Abone ol

Sabah si yazarı Sevilay Yükselir, bugünkü yazısında "Başbakan'ın talimatı ile bedelli konusunda kesin bir çalışma olduğu bilgisini aldım." diye yazdı.

Sevilay Yükselir, Başbakan Erdoğan'ın Adana mitingini takip etti. Ankara'ya dönüşte Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın ekibiyle bedelli üzerine konuşmalar yaptığını anlatan yazar, köşesinde bedelli ve profesyonel ordu tartışmaları üzerine ilginç bilgiler aktardı:

SEÇİM SONRASI

"Ha bu arada şu bedelli askerlik konusundaki beklentiyi gündeme getirmemi isteyenlere bir diyeceğim var. Başbakan'a sormadım Adana dönüşü bu soruyu ama ekibiyle bu konu üzerine epeyce bir laf çevirdik. Şunu öğrendim ki her ne kadar Savunma Bakanı reddetse de Başbakan'ın talimatı ile bedelli konusunda kesin bir çalışma olduğu bilgisini aldım. Bunu sanırım oya tahvil gibi düşünülmesin diye seçimden önce deklare etmek istemiyorlar. Ama benim öngörüme göre kaçınılmaz bir son olan profesyonel askerliğe geçiş için bedelli konusunda bir çalışma var ve bu çalışma ancak seçimden sonra gün yüzüne çıkartılacak. Bu konuda beklenti içinde olanlara bir bayram müjdesi vermeyi çok isterdim elbette ama yinde de umutları söndürmemek lazım.
Şu tüyoyu veriyorum. Kamuoyu baskısı çok önemli bu konuda. Bu baskıyı diri tutmak çok çok önemli. Bir olun, diri olun; BEDELLİ demekten vazgeçmeyin sakın!"