BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.496,92
HABER /  GÜNCEL

Bedelli askerlik yaşı ve doğum tarihi değişti

Bedelli askerlik yasa teklifinde yaş sınırı ve doğum tarihi değiştirildi. 1 Ocak 1988 doğumlu olanlar da bedelli askerlikten yararlanabilecek.

Abone ol

1 Ocak 1988 tarinde doğanlar da bedelli askerlikten yararlanabilecek. 

Hükümet, bedelli askerliği bir an önce yasalaştırmak için Meclis Milli Savunma Komisyonu’nda ele alınan “Milli Mayın Faaliyet Merkezi” kurulmasını da öngören tasarıdan yararlanıyor. Bedelli düzenlemesine ilişkin önerge bu tasarıya eklendi. 1 Ocak 1988’de doğanlar da bedelliden yararlanabilecek. Bununa gerekçe olarak da özellikle kırsal kesimde doğumların yılbaşında nüfusa yazılması gösterildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun salı günü açıkladığı ilk taslakta bedelli askerlikten yararlanmak için yaş sınırını 31 Aralık 1987 tarihinde 28 yaşından gün almış olan yada 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olmak olarak açıklamıştı.

bedelli-askerlik-yas-ve-dogum-tarihi-degisti-1-ocak-1988liler-de-bedelli-yapacak.jpg
İKİ AY İÇİNDE BAŞVURULAR BAŞLAYACAK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın verdiği bilgiyi göre, bedelli askerlik için 2 ay içinde, askerlik şubeleri ya da yurt dışı temsilciliklerine başvurmalar alınmaya başlanacak. Düzenlemeden yararlanmak isteyenler, 18 bin lira bedelli askerlik ücretini  ödemeleri kaydıyla, temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar. 

BEDELLİ ASKERLİK TEKLİFİYLE İLGİLİ SON DURUM BİLGİLERİ

55713.jpg

 

'EN ŞANSSIZ' İSİMDİ

Medcezir dizisinin Orkun'u Metin Akdülger, ilk tasarıya göre 1 gün farkla bedelli askerlik fırsatından yararlanamıyordu. 1 Ocak 1988 doğumlu olan oyuncu 'En şanssız isim' olarak haber olmuştu. Yeni önergeye göre Metin Akdülger, bedelliden faydalanabilecek.

bedelli-askerlik-orkun.jpg