BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Bedelli askerlik ücreti ve yaş sınırı ortaya çıktı

Bedelli askerlik tartışması yeniden alevlendi. Hükümetten olumlu sinyaller gelen bedelli konusunda Milli Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ortak çalışma yapıyor. Buna göre yaş sınırı 28 olacak.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 'Ekibimizle konuşup bu adımı atarız' diyerek açık kapı bıraktığı bedelli askerlik konusunda bir iddia ortaya atıldı. A Haber'in haberine göre, yaş sınırı 28 olabilir.
 
A Haber kanalı, 24 Haziran'da erken seçimlerin yapılacağının açıklanmasıyla beraber gündemden düşmeyen bedelli askerlik konusunda  Milli Savunma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın ortak çalışma yaptığını duyurdu. 

25 YAŞ İÇİN DE TALEP VAR
Habere göre bedelli askerlikte yaş olarak 28 yaş sınırı olabileceği ancak 25 yaş için de taleplerin yoğun olduğu belirtiliyor.

20 İLA 25 BİN LİRA OLMASI BEKLENİYOR
Bedelli ücretinin ise 20 ila 25 bin lira olması bekleniyor. Bedelli askerliğin 24 Haziran’da yapılacak çifte seçimden hemen sonra çıkarılacağı ifade ediliyor. 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Kanal D - CNN Türk ortak canlı yayınında konuyla ilgili şunları söylemişti:
"Bu bedelli askerlik konusunda Sayın Başbakan açıklama yaptı. Nasip olursa 24 Haziran’dan sonra hemen bu işe girmek olmaz, hassas olmalıyız. Askerle çalışmamız gerek. Bir yanda Afrin var Sincar var, Kandil var. Ortak aklı oluşturur hayırlısıyla adımı atarız."

Başbakan'dan flaş bedelli askerlik açıklaması!