BIST 9.732
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.424,19
HABER /  GÜNCEL

Bedelli askerlik son durum başvuru belgeleri

Bedelli askerlik son durum bilgilerini sizler için derledik. Bedelli askerlik başvurusu için istenen belgeleri eksiksiz hazırlamanız gerekiyor.

Abone ol

Bedelli askerlik başvuruları dün e-devlet.gov.tr üzerinden açıldı. Bedelli askerlik son durum bilgilerine göre başvuruda bedelli askerlik ücretinin ödendiğine dair banka dekontunun 3 nüshasını askerlik şubelerine yada konsolosluklara teslim etmeniz gerekiyor. 

Merakla beklenen bedelli askerlik için başvurular dün itibariyle başladı. 1 Ocak 1988 ve daha önce doğanlar 18 bin TL ödeyerek temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. Bedelli askerlikte başvuru için son tarih ise 13 Şubat 2015 olacak.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARI E-DEVLET'TE

Askerlik şubelerinden veya konsolosluklardan alacağınız ve üzerinde ödenecek tutar ile ödemenin yapılacağı banka bilgilerinin bulunduğu başvuru belgesi ile ödemenizi yaptıktan sonra, biri asıl üç kopya dekontu askerlik şubesine veya ilgili konsolosluğa teslim etmeniz yeterli oluyor. Sonrasında muafiyet belgesini aynı kurumlardan edinebiliyorsunuz.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NEREYE YAPILACAK?

Başvurular askerlik şubelerine, konsolosluklara ve cumhuriyet savcılıklarına şahsen yapılıyor. Başvurunuzda size üzerinde tutarın ve banka hesaplarının bulunduğu bir doküman veriliyor. Bu dokümanla ödemenizi gerçekleştirdikten sonra, bedelli askerlik tutarının tamamı veya yarısının ödendiğini gösteren biri asıl 3 nüsha dekontu teslim ettiğinizde başvurunuz tamamlanmış oluyor. Başvuruların yurtiçinde askerlik şubelerine, yurtdışında konsolosluklara şahsen yapılması gerekiyor, posta ve vekaletle yapılan başvurular kabul edilmiyor.

BEDELLİ ASKERLİK TEZKERESİ NE ZAMAN ALINACAK?

Bedelin tamamını süresi içinde ödediğinizde, il ve ilçe kurulları askerlik hizmetinin yerine getirilmiş sayıldığına dair kararı alınır ve askerlik şubelerince acemi yedeğe aktarılırsınız. Bedelli askerlik başvurunuz kabul edildiğinde hakkınızda saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmaz, başlatılmış olanlar varsa sona erdirilir.