BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,06
HABER /  GÜNCEL

Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Ankara'da heyecanlandıran adım!

'2017 bedelli askerlik çıkacak mı?' sorusunu araştıranları heyecanlandıran sözler... '2017'de bedelli askerlik çıkacak mı?' sorusu gündemi hala meşgul ederken, bedelli askerlik ile ilgili son dakika bir haber geldi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bedelli askerlik ile sağlanacak kaynağın SMA hastalarına aktarılabileceğini söyledi. Bu yıl bedelli askerliğin çıkıp çıkmayacağı henüz belli olmazken, hükümet kanadından daha önce "Gündemimizde yok" açıklamaları gelmişti.

Bu yıl içerisinde bedelli askerlik bekleyenler arasında heyecan yaratacak haber Ankara'dan geldi. BBP lideri Mustafa Destici, bedelli askerliğin çıkması için öneride bulundu. Peki 2017'de bedelli askerlik çıkıyor mu? İşte bedelli askerlik hakkında gelen son haber...

SMA hastası olan ve geçtiğimiz gün Sakarya’da 9 aylık Eymen Çapkın’ın vefatını üzüntü ile öğrendiğini ifade eden Destici, "Ülkemizde yaklaşık 2 bin civarında SMA hastası, ağırlıklı olarak çocuk var. Öncelikle Rabbim acil şifalar versin. Üzücü olan şu ki; bunların önemli bir kısmı ilacına ulaşamadıkları, parasal değerini karşılayamadıkları için hayatlarını kaybediyorlar. Bu durum ülkemiz adına utanç verici, milletimiz ve aileler içinde kahredici bir durum. Bunun mutlaka ama mutlaka çözülmesi şart" dedi.

2017 BEDELLİ ASKERLİK ÖNERİSİ

Kaynak bulunma konusunda da öneri veren Destici, "Kaynak bulunamıyorsa bizim önerimiz, değişik fonlarda milyarlarca TL para var ve daha az önemdeki farklı alanlarda harcanıyor. 2 milyar dolar buraya ayrılsın. Ya da bedelli askerliğe ilkesel olarak karşıyım. Lakin oluşacak kaynak buraya aktarılıp 2 bin canımız hayata tutunacaksa bu da yapılabilir. Son olarak Sakarya’da SMA hastası olan Eymen bebek, tedavisi yapılamadığı için hayatını kaybetti. Rabbim ailesine sabırlar versin, cennetinde buluştursun" diye konuştu.

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA: 2017'DE BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

16 Nisan referandumu öncesi bir canlı yayında "Bedelli askerlik çıkacak mı?" sorusunu yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım "Yok öyle bir şey. Kesinlikle gündemimizde değil" demişti.

Bedelli askerlik ve profesyonel askerlik konusundaki sorulara açıklık getiren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Kanunen tecil hakkı olanlara yapılıyor. Makul mazereti olmayanların askerlik ödevini yerine getirmesi gerekiyor. TSK adım adım profesyonel orduya geçiyor. Bundan 10 yıl önce subay ve astsubayın dışında uzman çavuşlar vardı, şimdi uzman erbaş ve usta er var. Bu süreçte TSK'nın yükümlü ere ihtiyacı var. Bunu mağduriyet olarak görmek doğru değil. Bu bir hak ve görevdir, yapılması gerekiyor. Şuana kadar 2 milyon 800 bin kişinin meşru sebeplerden dolayı askerliğini tecil ettirdiğini kamuoyu biliyor zannediyorum. Bakaya sayısı da 450 bin civarında bu durumdakilerin vatani görevlerini yerine getirmeleri önemli" ifadesini kullanmıştı.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKARSA YAŞ SINIRI VE FİYATI KAÇ OLACAK?

Bedelli askerlik fiyatının geçmiş yıllarda belirtilen fiyattan olacağı tahmin ediliyor. Yaklaşık 17-20 bin arasında bir fiyat olacağı düşünülen bedelli askerlik için yaş sınır da 27 olabilir.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN NEREYE BAŞVURULUYOR?

Başvurular askerlik şubelerine, konsolosluklara ve cumhuriyet savcılıklarına şahsen yapılıyor. Başvurunuzda size üzerinde tutarın ve banka hesaplarının bulunduğu bir doküman veriliyor. Bu dokümanla ödemenizi gerçekleştirdikten sonra, bedelli askerlik tutarının tamamı veya yarısının ödendiğini gösteren biri asıl 3 nüsha dekontu teslim ettiğinizde başvurunuz tamamlanmış oluyor. Başvuruların yurt içinde askerlik şubelerine, yurt dışında konsolosluklara şahsen yapılması gerekiyor, posta ve vekaletle yapılan başvurular kabul edilmiyor.