BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  GÜNCEL

Bebek'te fare paniği yaşanıyor!

İstanbul'un en güzide ve seçkin semtlerinden Bebek'te yaşayanlar bir süredir büyük korku içinde.

Abone ol

Özellikle sabaha karşı 5.00 ile 6.30 sıralarında İstanbul'un en popüler restaurant ve cafelerinin bulunduğu Bebek'in en işlek caddesinin mazgallarından çıkan kedi büyüklüğündeki fareler Bebek sakinlerini paniğe sevk ediyor.

Takvim'in haberine göre Bebek semti sakinleri, bazıları kedi büyüklüğünde olan farelerin, özellikle Bebek Camii ve çevresi ile Bebek Parkı ile sahil kesiminde bulunan mazgallardan dışarıya çıkarak dolaştıklarını ifade ediyorlar.

Bebek caddelerinde sabaha karşı dolaşan farelerin, değeri milyonlarla ifade edilen teknelerinin bulunduğu yat limanında da oldukları belirtiliyor.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen Bebek'te iş yeri ve evi bulunan semt sakinleri, farelerin dolaşmasının normal olduğunu ifade ederek şunları söylediler. "Burada özellikle et lokanları ve cafeler çok bulunuyor. Burada çalışanlar yemek artıklarını, kanalizasyona atıyorlar. Bu nedenle burada fareler çoğaldı ve irileşti. İşte özellikle sabah saatlerinde çıkan kedi büyüklüğündeki diğer aç kalan fareler dışarılara çıkarak yiyecek arıyor. Bu durumu artık biz kanıksadık. Birçok kez belediyeye başvurduk, ancak gelip bakma zahmetinde bile bulunmadılar. Bu nedenle sabah Bebek sahilinde ve parkında spora çıkanlar bırakmak zorunda kaldılar. Sanırız bir gün birilerini fareler ısırınca ortalık ayağa kalkacak."