BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  SAĞLIK

Bebek ayak izi çıkarma hamuru nasıl yapılır?

Bebek ayak izi çıkarma hamuru nasıl yapılır? Bebeğinizin ayaklarının ve ellerinin izini çıkarmak istiyorsanız bunu elmaelma.com'un sizin için hazırladığı doğal tarifle yapabilirsiniz.

Abone ol

Minik elleri ve ayakları ile hayatınızın bir anda merkezi haline gelen bebeğinize dair anıları biriktirmeye ne dersiniz? Bu anılara seneler sonra bakıp gülümseyeceksiniz. Bebeğinizin el ve ayak izlerini çıkarıp evinizin güzel bir köşesinde saklamaya ne dersiniz?  Peki bebeklerde el ve ayak izi nasıl çıkarılır? elmaelma.com'un haberine göre, evde hazırlayacağınız birkaç basit malzemeyle siz de bebeğinizin ayak ve el izini çıkarabileceksiniz. İşte el ve ayak izi çıkarma yöntemi! 

MALZEMELER: 1 çay fincanı tuz,1 çay fincanı un, Yarım fincan su, bebek yağı

YAPILIŞI:  Derin bir kabın içerisinde tuz, un ve suyu karıştırarak kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Bebeğinizin ayağının girebileceği yuvarlak veya oval kabın dibine streç film veya naylon yerleştirin. Gerekirse bir spatuladan yardım alarak hamurum dümdüz şekilde yayın. Bebeğinizin ayak tabanını bebe yağı ile yağlayın tabanında hamur olan tabağı dikkatlice bebeğinizin ayağına bastırın. Bebeğinizin hareketsiz olduğu uyku sırasında ayağını tutup hamura hafifçe bastırın. Hamuru kalıptan çıkartın ve güneşte kurutun. Görüntüsü biraz donmuş plaj kumuna benzeyecek isterseniz boyayabilirsiniz. 

Kaynak: elmaelma.com