BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Bebeğiyle kaçırıp sırayla tecavüz ettiler

Facebbok'tan tanıştı evlilik vaadi ile kaçırıldı. Başına gelmeyen kalmadı. İşte o korkunç olay...

Abone ol

Adana'da sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta evlilik vaadiyle kandırıp kaçırdıkları bir çocuk annesi 23 yaşındaki A.P.’ye ’kızını öldürürüz’ tehdidiyle tecavüz ettikleri öne sürülen 3’ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kırşehir’de yaşayan A.P., eşi uyuşturucu ticareti suçundan cezaevine girince, kızı 3 yaşındaki S. ile birlikte annesinin yanında kalmaya başladı.

screen-shot-2012-07-30-at-1.20.22-pm.pngA.P., geçen ocak ayında Facebook’ta, 23 yaşındaki Duran K. ile tanıştı. İddiaya göre Duran K., genç kadını, "Seni seviyorum. Kırşehir’e gelip seni alacağım, seninle evleneceğim" diyerek kandırdı. Sonra da arkadaşları 31 yaşındaki Nihat C., 25 yaşındaki Aytekin A. ve 22 yaşındaki Cumali A. ile birlikte Kırşehir’e giderek A.P. ve kızını alıp Adana’ya getirdi. Adana’nın Karataş İlçesi’ne bağlı Tuzla Beldesi’ne giden arkadaşlar arasında bir anlaşmazlık yüzünden kavga çıktı. Duran K.’yı darp eden arkadaşları cebindeki cüzdan ile cep telefonunu aldı. Sonra da Adana’ya dönüp cep telefonunu 50 liraya sattı.

SIRAYLA TECAVÜZ ETTİLER

Ardından tekrar Tuzla’ya gitmek üzere yola çıkan sanıklar, Yüreğir İlçesi’ne bağlı Doğankent Mahallesi’nde aracı ıssız bir yere park edip, ormanlık alanda sırayla genç kadına tecavüz etti. Daha sonra Tuzla Beldesi’ne gidip, kadını 100 lira karşılığında 27 yaşındaki Aydın E.’ye pazarladı. Nihat C.’nin evinde zorla tutulan A.P., yine para karşılığı erkeklere pazarlanmaya götürülürken cep telefonuyla annesine, "Beni kaçırdılar Adana Doğankent’teyim" mesajını atarak kendisini ve kızını kurtarması için jandarmaya başvurmasını istedi. Annenin ihbarı üzerine jandarma, tecavüz şüphelilerini yakalayıp, A.P. ile kızı S.’yi kurtardı.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen sanıklardan Nihat C., Cumali A. ile Aytekin A. tutuklanırken, Duran K. ve genç kadın ile para karşılığı ilişkiye giren Aydın E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 3’ü tutuklu 5 sanık hakkında Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak veya aracılık ettirmek, nitelikli yağma, nitelikli cinsel saldırı, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 30’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yargılanmalarına başlanan sanıklardan Nihat C. ile Cumali A., davanın iddianamesini henüz okumadıklarını belirterek okuyup savunma yapmak üzere süre talep etti. Sanık Aytekin A. ise daha önceki savunmalarını reddederek suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.