BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  GÜNCEL

Bebeğini ölüme terk eden annenin cezası belli oldu

Bebeğini evde yalnız bırakıp tatile çıkarak, bebeğin ölümüne neden olan öğretmen Seçil Müge Doğanay’ın cezası belli oldu.

Abone ol

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bebeğini evde bırakıp tatile giden öğretmen, müebbet hapse mahkum edildi.

Seçil Müge D. ise kararın okunmasının ardından büyük bir şok yaşarken, mahkeme heyetine dönerek "Hakkımı helal etmiyorum" diye bağırdı.

Gölcük İlçesi'nde 20 Ekim 2013'te Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde polis memurlarının Cumhuriyet Savcısını arayarak hastaneye ölü bir bebeğin getirildiğini söylemesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, daha sonra "Berk" adı verilen bebeğin açlık ve susuzluk nedeniyle öldüğü tespit edilmişti. Gölcük'teki Rheınland Pfalz İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Seçil Müge D.nin, dünyaya getirdiği bebeğin, daha sonra babası olduğu tespit edilen Tayyar A. (Ataş) ile olan ilişkisinden dünyaya geldiği anlaşılmıştı. Kurban Bayramı tatili öncesinde anne Seçil Müğe D. bebeği evde yanlız bırakarak 9 günlüğüne Adana'ya yakınlarının yanına tatile gitmiş, bebek ise açlık ve susuzluktan ölmüştü. Yakınları da almadığı için bebek Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi morgunda tutulmuş, daha sonra deprem kurbanlarının toprağa verildiği 17 Ağustos Mezarlığı'nda defnedilmişti.

'ONA ZARAR VERECEK BİRŞEY YAPMADIM'

Bugün Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına davem edilen ve tutuklu yargılanan sanık Seçil Müge D. duruşma salonunda söz isteyerek suçsuz olduğunu söyledi. Bebeğini sevdiğini söyleyen Seçil Müge D. "Ben çocuğumu seviyordum. Ona hiç bir şekilde zarar verecek birşey yapmadım. Ben suçsuzum" diye konuştu.

SANIK AVUKATI 'DETAYLI OLARAK SORUŞTURULMADI'

Mahkemede söz alan ve soruşturulmanın yeterli oranda yapılmadığını iddia eden sanık avukatı Murat Yama ise, "Olayla ilgili hala soru işaretleri var. Bazı noktalar sonuca ulaştırılamadı. Bebeğin Adli Tıptan gelen otopsi raporunu hatırlatmak istiyorum. İstanbul Cerrah Paşa Tıp Fakültesinde uzman Coşkun Yorulmaz'ın görüşü alındı.

Görüşünde Yorulmaz yetişkin bir bireyin aç ve susuz kalabilmesi için 3-10 gün arası, bebeklerin 3 gün ancak aç ve susuz hayatta kalabilireceği görüşünü bildirdi. Bebeğe 7 gün boyunca birisi bakmış bu kişinin tespit edilip olayın genişletilmesi talebinde bulunuyorum." diye konuştu. Mahkeme heyeti avukat Murat Yaman'ın bu talebini reddederek duruşmaya ara verdi.Ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti sanık Seçil M. Doğanay'a önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ardından da iyi hali göz önüne alınarak müebbet hapis cezası verdi. Seçil Müge D. ise kararın okunmasının ardından büyük bir şok yaşarken, mahkeme heyetine dönerek "Hakkımı helal etmiyorum" diye bağırdı.