BIST 9.438
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,76
HABER /  GÜNCEL

Bebeği ölsün diye soğuk odaya attılar!

Gayrimeşru ilişkiden doğan bebeğini soğuk odada ölüme terk ettiği ardından da limon bahçesine gömdüğü iddia edilen anne tutuklandı!

Abone ol

Mersin'in Erdemli ilçesinde, gayrimeşru ilişkiden doğan bebeğini soğuk odada ölüme terk ettiği ardından da limon bahçesine gömdüğü iddia edilen kadın ile kendisine yardımcı olan annesi tutuklandı.

29 Ekim 2009'da Erdemli Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek, Limonlu beldesindeki bir limon bahçesinde toprağa gömülü erkek bebek cesedi buldu.

Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, önce Adana Adli Tıp Kurumuna ardından da İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilen ceset ile ilgili önceki gün ulaştırılan raporda, "bebeğin gelişiminin ve doğumunun normal olduğu" tespit edildiği yer alınca Jandarma ekipleri, bahçe sahibi Kabak ailesinin ifadesine başvurmak istedi.

Cesedin bulunmasının hemen ardından jandarmaya verdiği ifadesinde "Bebek bana ait. Ancak ölü doğduğu için bahçemize gömdük" diyen ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Gülay Kabak (33) ile annesi Emine Kabak'ın (56) Erdemli'den İzmit'e göç ettiğini belirleyen ekipler, iki kadını da çalıştıkları narenciye fabrikasında yakalayarak gözaltına aldı.

Erdemli'ye getirilen ve sorgusunda suçunu itiraf ettiği öğrenilen Gülay Kabak'ın, "Gayrimeşru bebeği, ailemin ve çevremdekilerin baskısında korktuğum için evde doğurdum. Daha sonra bebeği boş ve soğuk bir odaya bıraktım. Bir süre sonra bebeğin öldüğünü anlayınca, durumu anneme bildirdim. Daha sonra da annemle bebeği bahçeye gömdük" şeklinde olayı anlattığı bildirildi.

Yetkililer, Gülay ve Emine Kabak ile gözaltına alınan iki kişinin daha Cumhuriyet Başsavcılığındaki sorgusunun ardından Erdemli Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildiğini belirttiler.

Genç kadın ve annesinin "Nitelikli şekilde kasten adam öldürmek ve cinayete yardım etmek" suçlarından tutuklanarak Adana'daki Karataş Kadın Cezaevine konulduğu, diğer iki kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı kaydedildi.

"EKRANDA AĞLAYAN BABA KATİL ÇIKTI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Yozgat'ta, telefonda tanıştığı gençle kaçarak evlenen 20 yaşındaki Hatice Alan ve 3 aylık bebeğinin ölümüyle ilgili, genç kadının babası ve 17 yaşındaki erkek kardeşi tutuklandı.

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'ne bağlı Aslanlı Köyü'nde yaşayan Hatice Alan (20), 2008 yılında yanlış bir telefon numarası çevirmesi sonucu Serhat Alan'la tanıştı. Bir süre telefonla görüşen ikili birbirlerine âşık olunca evlenmek istedi. Ancak ailesi bu evliliğe karşı çıkınca genç kadın, kaçarak Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde yaşayan Serhat Alan'ın yanına geldi. 4 Aralık 2009'da evlenen çiftin, 3 ay önce Batuhan adını verdikleri oğulları dünyaya geldi.

Ancak talihsiz kadın ve bebeği, 11 Ocak'ta evlerinde ölü olarak bulundu. Yapılan incelemede, anne ve bebeğinin boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Polis, cinayetle ilgili soruşturma başlattı.

Geçtiğimiz perşembe günü, ulusal bir televizyon kanalındaki programa katılarak, kızı ve torunu için gözyaşı döken ölen kadının babası, erkek kardeşi, amcası ve eski nişanlısı gözaltına alındı.

Zanlılardan baba Sıtkı Ç. ve kardeş H.Ç. (17) verdikleri çelişkili ifadeler nedeniyle tutuklanıp cezaevine gönderilirken, amca ve eski nişanlı serbest bırakıldı.

"IHLARA'DA BİR ERKEK CESEDİ BULUNDU"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Bir hafta önce baba ve 2 kızının öldürüldüğü Aksaray’ın Güzelyurt ilçesine bağlı Ihlara beldesinde, bu gece bir erkek cesedi bulundu.

Baba ve 2 kızının öldürülmesiyle ilgili Ihlara Vadisi'nde inceleme yapan jandarma ekipleri, Vadi içinde bir erkek cesedi buldu.

Jandarma ekipleri, bölgeye gelen gazetecileri olay yerinden uzaklaştırdı. Ceset, otopsi yapılmak üzere Aksaray Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Cesedi bulunan kişinin, baba ve 2 kızının öldürülmesi olayıyla bağlantısının olduğu ileri sürüldü.

18 Ocak Salı günü akşam saatlerinde İsmail Bellikli (42) ile kızı Alime (16), Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi Ihlara beldesindeki evlerinde av tüfeğiyle öldürülmüş olarak bulundu. Aynı gece İsmail Bellikli'nin diğer kızı Çiğdem Bellikli'nin (8) cesedi de Vadi'deki kayalıklardan atılmış olarak bulunmuştu.

"ÖLÜ ANNEDEN HAYATA MERHABA"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

İstanbul Ümraniye'de ölen anneden doğan Zeynep bebek vakasının bir benzeri daha... Akşam Gazetesi'nde Zana YAVUZ imzası ile yeralan habere göre, 8 aylık hamile Yeliz Karahasanoğlu, 4 Kasım 2010'da sevgilisi tarafından öldürülmüştü.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kadının, ölmek üzere olan bebeği sezaryenle alınmıştı. Aynı hastanede 2'nci kez mucize yaşandı. 7 aylık hamile Nuray Altun'a (28) 21 Ocak günü otomobil çarptı. Genç kadın, hastane yolunda yaşamını yitirdi. Hastane alarma geçti, Zeynep'in hayatta kalmasını sağlayan Dr. Şirin Güven'e haber verildi. Hastaneye dönen Güven, sezaryenle bebeği aldı. Doktorlar bebeği yine yapay canlandırmayla hayata bağladı. Annesinin adı verilen 'Nuray' bebeğin sağlık durumu iyi.

SÜT ANNESİ DE VAR

Erken doğum yapan Sevilay Bingöl, gönüllü süt anneliği yapıyor. İşçi baba Cengiz Altun ise 'Annesiz büyüyecek olmasına çok üzülüyorum' dedi. Dr. Güven, Gaziantep'te de bir bebeğin böyle doğduğunu, Nuray'ın Türkiye'de 3'üncü olduğunu söyledi.

"BABASINI ÖLDÜRDÜ, KAHRINDAN KENDİNİ ASTI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Ümraniye'de babası ile kavga edip balta ile öldüren Fuat Bayoğlu yakalandıktan sonra götürüldüğü polis merkezi nezaretinde kendini astı.

Ümraniye'de cezaevinden yeni çıkan Fuat Bayoğlu (32), önceki gece tartıştığı babasını baltayla öldürdü. Polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan Bayoğlu, tutulduğu polis merkezinin nezaretinde kendini astı. Hastaneye kaldırılan Bayoğlu, hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre, adam yaralamak suçundan cezaevine giren ve 10 gün önce tahliye olan 32 yaşındaki Fuat Bayoğlu, önceki gün de hırsızlık suçundan gözaltına alındı. Savcılık tarafından serbest bırakılan Bayoğlu, saat 01.00 sıralarında gittiği evinde kız kardeşi ile kavga etti. Fuat Bayoğlu, kavgayı ayırmak isteyen babası Mehmet Bayoğlu'nun beline balta ile vurarak öldürdü.

Olay, Topağacı Mahallesi Sibel Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, 32 yaşındaki Fuat Bayoğlu, 'adam yaralamak' suçundan girdiği cezaevinden 10 gün önce tahliye oldu. Bayoğlu, önceki gün de 'hırsızlık' suçundan gözaltına alındı. Geceyi Ümraniye Polis Merkezi'nde geçiren Bayoğlu, Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı. Gece saatlerinde babasının evine giden Fuat Bayoğlu, kız kardeşi Hatice ile tartışmaya başladı. Kavganın, diğer kardeşinin rahatsızlanıp hastaneye kaldırılmasından ağabeyi Fuat'ı sorumlu tutan Hatice Bayoğlu, "Bütün bunlar senin yüzünden oluyor" demesi üzerine çıktığı öğrenildi.

Sokakta devam eden kavga sırasında kız kardeşinin saçlarından tutan Fuat Bayoğlu, kız kardeşini yerlerde sürüklemeye başladı. Kızının feryatlarını duyan 76 yaşındaki baba Mehmet Bayoğlu, dışarı çıkarak kavgayı ayırmak istedi. Bahçede duran ve "nacak" diye tabir edilen baltayı alan Bayoğlu, babasına salladı. Balta, baba Bayoğlu'nun beline isabet etti.

Babasının yere yığıldığını gören Fuat Bayoğlu, olay yerinden kaçtı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yaralı babayı Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Olay yerinde kaçan zanlının yakalanması için çevrede geniş çaplı arama başlatıldı. Olay yerine gelen resmi ve sivil ekipler, bölgedeki gecekondu ve apartmanları kömürlüklerine varıncaya kadar aradı. Yapılan tüm aramalara rağmen Bayoğlu bulunamadı. Önleyici Hizmetlerde görevli ekipler, Fuat Bayoğlu'nu saat 07.30 sıralarında sokakta dolaşırken yakaladı.

NEZARETTE KENDİNİ ASTI

Sorgulanmak üzere Ümraniye Asayiş Büro Amirliği'ne götürülen Fuat Bayoğlu, burada suçunu itiraf etti. Daha önce de, babası ve kardeşlerini dövdüğü öğrenilen Bayoğlu'nun olay gecesi alkollü olduğu öne sürüldü. Adliyeye sevk edilmek üzere işlemleri devam eden Bayoğlu, Dudullu Şehit İsmail Akkoyun Polis Merkezi Amirliği nezaretine koyuldu. Karakolda görevli polis ekipleri, nezaretteki Bayoğlu'nun saat 20.00 sıralarında kendini astığını fark etti. Olay yerine çağrılan ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Bayoğlu, hayatını kaybetti. Olay Yeri İnceleme ekipleri, polis merkezinde detaylı çalışma başlattı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

"AİLE HEKİMİYİZ"LE SOYGUN YAPTILAR
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Antalya'da girdikleri evde "Aile hekimiyiz" diyerek ev sahibi kadının koluna şırıngayla henüz içeriği belirlenemeyen bir sıvı enjekte ederek bayıltan 2 kişinin, kadının kolundaki ziynet eşyaları ve dizüstü bilgisayarı çalarak kaçtıkları ileri sürüldü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Meydankavağı Mahallesi, Elit Sitesi'ne gelen kimliği öğrenilemeyen 2 kişi, 2 yaşındaki kızı M.G ile yaşayan ev kadını Selma G'ye (28) "Aile hekimiyiz. Size tetanos aşısı vurmaya geldik" diyerek eve girdi.

Selma G'nin koluna 2 şırıngayla henüz içeriği belirlenemeyen bir sıvı enjekte eden hırsızlar, genç kadını bayılttı.

Selma G'nin kolundaki ziynet eşyaları ile evdeki diz üstü bilgisayarı çalan 2 şüpheli kaçtı.

Bir süre sonra ayılan Selma G, soyulduğunu fark edince polis imdat hattını arayarak yardım istedi. Selma G, komşuları tarafından hastaneye kaldırıldı.

Olay yerine gelen polis ekipleri parmak izi incelemesi yaparak kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Hastanede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Selma G, hırsızların kendilerini aile hekimi olarak tanıttığını belirterek, "Bana hastalığın var mı?' diye sordular. "Herhangi bir hastalığım yok" dedim. Tetanos aşısı vurmalarını gerektiğini söylediler ve 2 iğne vurdular. Sonrasını hatırlamıyorum. Ayıldığımda ziynet eşyalarımın alındığını fark ettim. Yanımda 2 yaşımda çocuğum vardı. Çok şükür ona bir şey yapmamışlar" dedi.

Aile hekimliği sistemiyle ilgili yeterli bilgisi olmadığı için böyle bir durumu yaşadığını anlatan Selma G, "Vatandaşlara dikkatli olmalarını öneriyorum. Sağlıkçı gibi konuşuyorlardı ve iyi giyimlilerdi. Hiç şüphelenmedim" dedi.