BIST 9.557
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.485,87
HABER /  POLİTİKA

BDP'nin Zana bilmecesi sürüyor!

Aysel Tuğluk, Zana'nın Öcalan ile görüşüp daha sonra Erdoğan'a gittiği yönündeki iddiaları değerlendirdi.

Abone ol
Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Leyla Zana'nın Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya gelmeden önce Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddialarını “Bunun doğru olduğuna dair somut bir bilgimiz yok. Ben sayın Zana’nın Öcalan ile görüştüğünü sanmıyorum” dedi.
 
Avrupa’da Kürtçe yayımlanan Rudaw gazetesi ve internet sitesine açıklama yapan DTK Eşbaşkanı Tuğluk, kamuoyunda uzun süre tartışılan ve bazı çevreler tarafından, ’İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan’ın isteği üzerine gerçekleştiği’ iddia edilen Başbakan Erdoğan ve Leyla Zana görüşmesi ile ilgili şöyle konuştu:

"SOMUT DELİL YOK"

“Başbakan Erdoğan ile Leyla Zana’nın görüşmesi hakkında bazı şeyler söylemek istiyorum. Bazılarına göre bu görüşme Abdullah Öcalan’ın isteği üzerine gerçekleşti. Yani sayın Öcalan istediği için Leyla Zana Başbakan ile görüştü. Bu konuşuluyor. Bunun doğru olduğunu sanmıyorum. Adalet Bakanı ile görüşmelerimiz vardı. Yaklaşık bir yıl belli dönemlerde bakan ile görüştük. Bu görüşmelerde böyle bir şey sezmedik. Somut her hangi bir şey yok.
Yani sayın Zana’nın Öcalan ile görüştüğüne dair bir somut bir bilgi ve emare yoktur. Bu sadece bazı iddialardan kaynaklanıyor. Tarafımızdan doğrulanan bilgiler değildir. Ben sayın Zana’nın Öcalan ile görüştüğünü sanmıyorum.”