BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.407,16
HABER /  POLİTİKA

BDP'nin kadın adayı Pervin Buldan mı?

BDP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayının kadın olacağı kesinleşti. Peki, kadın aday partiden mi?

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA- Bugün grup toplantısına gelmeyerek, Diyarbakır'da bir basın açıklamasıyla partisi ile ilgili soruları yanıtlayan Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayının kadın olacağını açıkladı.

GÖZLER BULDAN'A ÇEVRİLDİ

Selahattin Demirtaş , "Bu kadın aday kim olacak" sorusuna cevap vermedi. Gözler partideki kadın milletvekillerine çevrildi. Kulislerde en çok konuşulan isimlerden biri de BDP Iğdır milletvekili Pervin Buldan'dı.

Pervin Buldan'ın İmralı'ya giden heyette yer alması, BDP'nin öne çıkan isimlerinden biri olması bu iddiayı güçlendiriyordu.

Peki, BDP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı  Pervin Buldan mı? İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Pervin Buldan, "böyle bir niyetim yok" dedi.

BÖYLE BİR ŞEYE ASLA NİYETİM YOK


"Ne benim böyle bir talebim var, ne niyetim var, ne de partide böyle bir şey konuşuldu. Zaten henüz bu konu netleşmedi. Kadın aday adayları partiye önce başvuru yapacaklar, onlar içerisinde bir ön seçim yapılacak, halk kimi istediğini kendisi seçecek. Halk kimi seçerse o aday olacak. Önceden tartışılan bir şey yok zaten, hiç kimsenin adı ön planda değil."

"Benim zaten böyle bir şeye asla niyetim yok, böyle bir şey yapmam, zaten doğru da bulmuyorum, benim ismim geçmiyor." 


Selahattin Demirtaş istifa etti mi?

BDP Genel Başkanı Demirtaş istifa iddialarına yant verdi ve Diyarbakır için sürpriz adayı açıkladı. Selahattin Demirtaş'ın BDP'deki görevini bıraktığı iddiası bomba etkisi yaratmıştı. Bugünkü grup toplantısının da yapılmayacak olması "BDP'de neler oluyor" sorusunu doğurdu. Boğaz rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olacağını açıklayan Demirtaş Diyarbakır'da yaptığı basın toplantısında soruları cevapladı.

selahattin-demirtaş-istifa-mi-ediyor.jpg