BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,20
HABER /  POLİTİKA

BDP'nin Diyarbakır adayı kim?

BDP Grup Başkan vekili Selahattin Demirtaş'ın dün Diyarbakır'da yaptığı basın toplantısının en önemli konusu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağıydı.

Abone ol

ANKARA'da yerel seçimler öncesi aday totoları oynanıyor. Gözler ise krizle gündeme gelen BDP'ye çevrilmiş durumda. Diyarbakır'a kadın başkan adayı göstereceğini duyuran BDP'de yarış kızışmış durumda.

Peki bu kadın aday kim olacak? İşte BDP kulislerinden aldığımız çok özel bilgiler;

PARTİDE ÜÇ KADIN ÖNE ÇIKIYOR

Partide öne çıkan isimlerden biri Pervin Buldan'dı. Pervin Buldan, çıkan haberlerin doğru olmadığını, kendisinin de böyle bir niyeti olmadığını dün İnternethaber'e açıklamıştı. Belediye Başkanlığı için adı geçen diğer isimler ise BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata ve Mardin Bağımsız Milletvekili Emine Ayna.

EMİNE AYNA ÇOK İSTİYOR

Kulislerde BDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile Emine Ayna arasındaki krizin derininde de bu sorun olduğu konuşuluyor.

BDP'de konuşulanlara göre Emine Ayna açık açık Diyarbakır'a aday olmak istediğini dillendirdi. Selahattin Demirtaş ise vekillerin istedikleri illerden belediye başkanı olmasına karşı çıktı. Kadın örgütlerinin de Emine Ayna'yı istiyor olması krizi daha da büyüttü. Demirtaş'ın Ayna'nın Diyarbakır adaylığının önünü şimdilik 'istifa' resti ile kestiği konuşuluyor.

LEYLA ZANA OLUR MU?

Parti yönetimi, isim vermekten kaçınsa da, kulislerde üzerinde en çok konuşulan isimlerden biri de Leyla Zana.

Zana'nın Diyarbakır milletvekili olması isminin gündeme taşınmasına sebep oluyor. Ancak Zana'nın kendini siyasette geri plana çekmiş olması nedeniyle Diyarbakır'daki sürpriz adayın o olma ihtimalini düşürüyor.

AYLA AKAT ATA

BDP'de ilk akla gelen isimlerden biri de Ayla Akat Ata... Teşkilatta Diyarbakır Belediye Başkan adayının kadın olacağı duyurulduğu andan itibaren en çok onun adı telaffuz ediliyor. Akat'ın adaylığı önündeki tek engel, BDP'nin 'milletvekilleri başkan adayı olmasın, AK Parti'ye benzemeyelim" kararı... BDP yönetiminin bu tavrı değiştiği taktirde Ayla Akat'ın en güçlü aday olacağı söyleniyor.


BDP'deki kriz Emine Ayna'dan patlamış

BDP'de Selahattin Demirtaş'ı istifa noktasına getiren krizin perde arkasından Emine Ayna çıktı. Meğer bütün mevzu buymuş!


SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN İSTİFA AÇIKLAMASI

BDP Genel Başkanı Demirtaş istifa iddialarına yanıt verdi ve Diyarbakır için sürpriz adayı açıkladı. (TAMAMINI OKU)

selahattin-demirtaş-istifa-açiklamasi.jpg