BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.478,91
HABER /  POLİTİKA

BDP'nin adayları yine tehlikede!

BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarına yine veto gelebilir.

Abone ol

Ankara birinci bölge bağımsız milletvekili adayı Hulki Cevizoğlu, BDP'li 4 adayın halen partiye üye oldukları gerekçesiyle, yasaya göre bağımsız sayılamayacaklarını ve bu nedenle de bağımsız milletvekili adaylık başvurularının geçersiz olduğunu iddia etti.

Cevizoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Gültan Kışanak, Salih Yıldız, Sebahat Tuncel ve Hasip Kaplan'ın halen BDP'ye üye olduklarını ve yasaya göre bağımsız sayılamayacaklarını ileri sürdü. Bu nedenle bu isimlerin bağımsız milletvekili adaylık başvurularının geçersiz olduğunu belirten Cevizoğlu, Siyasi Partiler Kanunu'nun 40. maddesinin 3. fıkrasına işaret ederek, bir kimsenin partisinden istifa etmedikçe bağımsız aday olamayacağını ifade etti.

YSK'YA BAŞVURMADI UYARDI

Oysa söz konusu 4 bağımsız adayın bugün itibariyle halen partilerinin resmi internet sitelerinde yönetici üye olarak gözüktüklerini belirten Cevizoğlu, "İtiraz için bugün son gün olmasına rağmen YSK'ya başvurmuyorum. Sadece korkutulan bir ülkede AKP iktidarının hukuku getirdiği noktayı ve seçimlere hangi koşullarda gittiğimizi vurgulamak için kamuoyuna sunuyorum" dedi.

Cevizoğlu, "durumu netleştirmek" için bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na (Siyasi Partiler Masası'na) resmi başvuru yaptığını belirterek, Yargıtay'dan gelen resmi yazıda da, adı geçen BDP'li bağımsızların, halen parti üyesi ve yöneticisi gözüktüğünü kaydetti.