BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  GÜNCEL

BDP'liler Taksim'i savaş alanına çevirdi

Uludere'deki olayla ilgili açıklama yapmak üzere toplanan grup dağılım sırasında çevredeki işyeri ve otobüsleri taşladı.

Abone ol

Uludere'deki olayla ilgili açıklama yapmak üzere toplanan grubun dağılışı sırasındaki saldırısına polis, tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba kullanarak müdahale etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ... 

Aralarında BDP Milletvekilleri Sabahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü'nün de bulunduğu grup Taksim Meydanında basın açıklaması yapmak için toplandı. Grup bölücü başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Bu sırada bir grup alana girmek isterken polisle kısa süreli bir gerginlik yaşadı.Grup basın açıklamasının ardından Tarlabaşına doğru sloganlar atarak dağılmaya başladı.

Grup, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğüne yakın bir yerde bekleyen TOMA araçlarına daha sonra İETT otobüslerine taşla saldırarak otobüs durağını parçaladı. Polis göstericilere tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Ara sokaklara dağılan göstericileri yakalamak için poliste ara sokaklarda çalışma başlattı. Polis, yaşanan olay sonrası 34 kişiyi gözaltına aldı. Taşlı saldırıya uğrayan otobüs, şoförü tarafından Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne getirildi.